Γιάννης Λεμπιδάκης: Ποιος είναι ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας

Από ένα κατάστημα νεωτερισμών, στα Πλαστικά Κρήτης και την Παγκρήτια Τράπεζα

Ηρακλειώτης, επιχειρηματίας από τα νιάτα του, και τα τελευταία χρόνια επικεφαλής της "Παγκρήτιας Τράπεζας", μιας προσπάθειας στην οποία ξεκίνησε ο ίδιος μέσω των επιμελητηρίων της Κρήτης. Ο Γιάννης Λεμπιδάκης γεννήθηκε το 1937 και από 13 χρονών βρέθηκε στο κατάστημα νεωτερισμών (τα παλιά ψιλικατζίδικα) των γονιών του.

Την δεκαετία του 1970, ξεκίνησε τα "Πλαστικά

Κρήτης", εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1999, η οποία παράγει φύλλα για την κάλυψη θερμοκηπίων. Η εταιρεία αποτελεί μια από τις επιχειρήσεις που έχουν ξεπεράσει τα σύνορα καθώς έφθασε να κατασκευάσει μονάδα στην Κίνα.

Μετοχικά οι επιδόσεις της εταιρείας είναι αξιοσημείωτες παρόλο που δεν βρίσκεται στην πρώτη σειρά της επικαιρότητας. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Λεμπιδάκης ασχολείται αποκλειστικά με την Παγκρήτια Τράπεζα ενώ η διαχείριση της Πλαστικά Κρήτης έχει περάσει αποκλειστικά στους δυο γιους του.

Η τράπεζα στο πλαίσιο των ανακεφαλαιοποιήσεων το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου – και έκτοτε αναζητούσε επενδυτές. Ο κ. Λεμπιδάκης ασχολήθηκε σε κάποια περίοδο με την πολιτική, αλλά το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, δεν του έδωσε το χρίσμα για να πολιτευθεί.

Keywords
Αναζητήσεις
γιαννησ λεμπιδακησ, λεμπιδακης ασχολειται
Τυχαία Θέματα