ΤΕΝ: Καθαρά κέρδη 43,8 εκατ. δολάρια το 9μηνο

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Καθαρά κέρδη 43,8 εκατομμυρίων δολαρίων σημείωσε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του NYSE η Tsakos Energy Navigation.

Τα κέρδη για το γ' τρίμηνο ανήλθαν στα δύο εκατομμύρια δολάρια, ενώ το EBITDA στο 9μηνο είναι 151,3 εκ. δολ. και για το γ' τρίμηνο

στα 40,5 εκατομμύρια. Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου ο στόλος ήταν ναυλωμένος σε ποσοστό 96,3%. Το ημερήσιο λειτουργικό κόστος των πλοίων μειώθηκε κατά 6%.

Η αξία των ναυλοσυμφώνων για όλο το στόλο της ΤΕΝ ανέρχεται στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ναυλωμένος κατά μέσο όρο στα 2,8 έτη.

Η ρευστότητα της εταιρείας ανέρχεται στα 229,1 εκατομμύρια δολάρια.

Ο στόλος της αποτελείται από 65 πλοία εκ των οποίων 63 δεξαμενόπλοια και δύο LNG-μεταφοράς υγροποιημένου αερίου. Το μέρισμα είναι 0,05 δολ. ανά μετοχή και θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο.

"Το 9μηνο του 2016 ήταν μία πρόκληση για τα δεξαμενόπλοια, παρ΄όλα αυτά η ΤΕΝ συνεχίζει την ανάπτυξή της και την κερδοφορία της. Στο τέταρτο τρίμηνο σημειώθηκε μία δυνατή επανάκαμψη των τιμών που μας κάνει αισιόδοξους για τη συνέχεια», δήλωσε ο Νίκος Τσάκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ και προέβλεψε ότι το 2017 θα είναι μία χρονιά μεγάλης ώθησης της κερδοφορίας του στόλου της εταιρείας η οποία θα ανέλθει στα επίπεδα που αντανακλούν την πραγματική της αξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα