Για υποκρισία κατηγορείται ο Κάμερον μετά τις αποκαλύψεις Panama Papers

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron κατηγορείται για υποκρισία μετά από την ανακοίνωσή του πως είχε μερίδιο του offshore ταμείου του πατέρα του μέχρι και πριν από έξι χρόνια. Η ανακοίνωση αυτή έγινε live σε συνέντευξη με τον ισχυρό Βρετανό.

Ο πρωθυπουργός ενέδωσε στην μεγάλη πίεση που δέχτηκε στο να αποκαλύψει τα προσωπικά του δεδομένα στην Blairmore Holdings, η οποία εμπλέκεται στα Panama Papers.

O Cameron είχε αναφέρει πως αυτός και η οικογένειά του δεν έχουν ούτε πρόκειται να έχουν offshore στο μέλλον.

Οι πολίτες φαίνεται πως είναι πολύ νευριασμένοι με την φαινομενική υποκρισία του πρωθυπουργού της, τη στιγμή που αυτός πολεμά σε πολλά ταμπλό για το επερχόμενο δημοψήφισμα του Brexit. Tα social media οδήγησαν και πάλι τον χορό στις κατηγορίες, παρουσιάζοντας και tweet του ΥΠΟΙΚ George Osborne, το 2014, ο οποίος έλεγε πως η φοροφυγή δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά και ανήθικη.

Ο Cameron από την πλευρά του επιμένει πως τα έσοδά του από τις επενδύσεις είχαν δηλωθεί και όλοι οι φόροι είχαν πληρωθεί βάσει του νόμου.

When I asked @david_cameron about tax avoidance in January the Tories laughed. Only Labour is on your sidehttps://t.co/Nn3HrnPKyl

— Jeremy Corbyn MP (@jeremycorbyn) 5 Απριλίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα