Γερμανία: Σε χαμηλό 2,5 ετών η επενδυτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016 υποχώρησε ο γερμανικός δείκτης ZEW για την επενδυτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για έναν επικείμενο παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, αλλά και την ενίσχυση του ευρώ.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Ερευνών ZEW με έδρα το Μάνχαιμ ανακοίνωσε ότι ο μηνιαίος δείκτης για τις επενδυτικές προσδοκίες υποχώρησε στο 5,1 τον Μάρτιο έναντι 17,8 τον Φεβρουάριο και προσδοκιών για

μείωση στο 13.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ZEW, Achim Wambach, «οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο εκπορευόμενο από τις ΗΠΑ έχουν κάνει τους ειδικούς πιο επιφυλακτικούς στις προγνώσεις τους. Τι ισχυρό ευρώ πλήττει επίσης τις οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας, μιας χώρας που εξαρτάται από τις εξαγωγές».

Τα τρέχοντα νούμερα για τη βιομηχανική παραγωγή, τις εξαγωγές και τις βιομηχανικές παραγγελίες δείχνουν ότι η ανάπτυξη της Γερμανίας μετριάζεται. Αν και οι οικονομολόγοι της Bundesbank προβλέπουν ότι θα συνεχιστεί η ισχυρή άνοδος κατά το α' τρίμηνο, τη Δευτέρα ανακοίνωσαν ότι αναμένεται σημαντική υποχώρηση των προσδοκιών το επόμενο τρίμηνο.

Ο δείκτης ZEW για τις τρέχουσες συνθήκες στη Γερμανία υποχώρησε στο 90,7 από 92,3. Ο δείκτης για τις προσδοκίες στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 13,4 από 29,3.

Keywords
Τυχαία Θέματα