Ενίσχυση της θέσης της PwC μεταξύ των ισχυρότερων brands παγκοσμίως

Η PwC αναδεικνύεται παγκόσμιος ηγέτης του κλάδου παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών και κατατάσσεται στις πρώτες 50 θέσεις του ετήσιου δείκτη Brand Finance Global 500. Συγκεκριμένα η εταιρεία κατέκτησε την 8η και 50η θέση σε όρους δύναμης και αξίας του brand αντίστοιχα, με την αξία να ισχυροποιείται σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο

έτος όπου κατείχε την 66η θέση.

Η λίστα Global 500 περιλαμβάνει τα ισχυρότερα και υψηλότερης αξίας brands σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης να καταλαμβάνονται από εταιρείες τεχνολογίας. Η έκθεση αξιολογεί τους οργανισμούς σε δύο βασικές κατηγορίες – (α) τη δύναμη και (β) την αξία του brand τους. Η δύναμη του brand υπολογίζεται χρησιμοποιώντας μια σειρά κριτηρίων, μεταξύ αυτών το μάρκετινγκ, την εμβέλεια του brand και τις επιχειρηματικές επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η δύναμη του brand αποτελεί τη βάση για τον υπολογισμό της συνολικής αξίας (brand value).

Η κατάκτηση της 8ης θέσης σε όρους δύναμης του brand PwC, τοποθετεί την εταιρεία ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα όπως η Disney, η Visa και η Google. Συνδυαστικά με την ισχυροποίηση της αξίας του brand και την κατάταξη στην 50η θέση, η PwC καταλαμβάνει πλέον την υψηλότερη θέση στη λίστα του κλάδου παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.
Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν και ενισχύουν περαιτέρω την ηγετική θέση του δικτύου μεταξύ των σημαντικότερων brands παγκοσμίως για το 2018.
Ο Μάριος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Ελλάδας, σχολιάζει:

«Η αξία και η δύναμη του brand χτίζεται με τη συμβολή των ανθρώπων μας και ενισχύεται από τις μακροπρόθεσμες συνεχείς επενδύσεις που πραγματοποιούμε για την ανάπτυξή μας στους τομείς της τεχνολογίας, των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων μας .

Ο δείκτης αποτυπώνει το γεγονός ότι ισχυρά brands με μακρά ιστορία όπως η PwC έχουν την ίδια δυναμική και αξία με νέους παίκτες στους κλάδους της τεχνολογίας και των καταναλωτικών αγαθών. Αυτό αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τον σχεδιασμό της στρατηγικής μας αναφορικά με την προσέλκυση ταλαντούχων στελεχών, οδηγώντας την ανάπτυξή μας σε νέες αγορές που συνδέονται με την τεχνολογία, δίπλα σε νεοφυείς αλλά και εδραιωμένες εταιρείες».

Keywords
Τυχαία Θέματα