Γερμανία: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για την οικονομία το 2019

Η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας πρόκειται να αποδυναμωθεί, με τον πιο αργό ρυθμό μέσα σε έξι χρόνια το 2019, καθώς επηρεάζεται από το διεθνές περιβάλλον, που βαρύνεται από τις ανησυχίες για τις εμπορικές διαμάχες και το Brexit.

Μετά την αύξηση κατά 1,5% το 2018, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αυξηθεί πιθανώς κατά 1,0% φέτος, σχεδόν το ήμισυ από τον ρυθμό 1,8% που προβλεπόταν μόλις τον Οκτώβριο και στον ασθενέστερο από το 2013, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, μια δέκατη συνεχή χρονιά επέκτασης θα μειώσει το ποσοστό ανεργίας σε επίπεδα ρεκόρ 4,9%

και ο αριθμός των εργαζομένων θα διογκωθεί σε ένα άνευ προηγουμένου 45,2 εκατομμύρια άτομα.

"Αυτή είναι η μακρύτερη περίοδος ανάπτυξης από το 1966", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier στο Βερολίνο. "Αλλά οι τα εμπόδια, κυρίως από το εξωτερικό εμπορικό περιβάλλον, αυξάνονται", πρόσθεσε, αναφερόμενος στο Brexit, τις εμπορικές διαφορές και στη διεθνή φορολογική πολιτική.

"Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στη βιομηχανία ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία στα τέλη Μαρτίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές αναταραχές μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της υπόλοιπης Ευρώπης", δήλωσε ο Altmaier σε συνέντευξη Τύπου. "Η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ό, τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η Βρετανία θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία", πρόσθεσε.

Ο Altmaier είπε ότι η πρόβλεψη για το 1,0% είναι «προσεκτική» επειδή "είναι πάντα καλύτερα στο τέλος να είστε σε θέση να αυξήσετε την πρόβλεψη απ 'ότι να πρέπει να την μειώσετε".

Keywords
Τυχαία Θέματα