Γενικός Δείκτης - "Μη μου τους κύκλους τάραττε..."

του Απόστολου Μάνθου (ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ)

"Μη μου τους κύκλους τάραττε..." αναφωνεί ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου καθήμενος πάνω στην περιοχή των 830 μονάδων με τα ανοίγματα της αγοράς να θυμίζουν εποχές του '80 και τους ημερήσιους τζίρους συναλλαγών αρχαία τραγωδία. Μέσα σε αυτό το σκηνικό οι ενεργοί επενδυτές κάνουν επιλεγμένες κινήσεις προσπαθώντας να στοιχειοθετήσουν μια στρατηγική προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση τμήσης των διαγραμματικών ορίων δράσης των 845 και 820 μονάδων αντίστοιχα.

Έτσι ενώ στη μεν ανοδική περίπτωση διάσπασης των 845 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

θα προσπαθήσει να φλερτάρει τα υψηλά των 860 μονάδων στην άλλη αυτής της καθοδικής διαφυγής από τις 820 μονάδες θα ανοίξει μέτωπο με τη ζώνη των 805 με 798 μονάδων. Το ζητούμενο όμως και στις δύο περιπτώσεις είναι η επιβεβαίωση μέσω τις αύξησης του τζίρου συναλλαγών άνω των 70 με 80 εκατομμυρίων ευρώ κάτι που προς το παρόν βρίσκεται σε έλλειψη.

Βήμα σημειωτόν κάνει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 πάνω από το βραχυχρόνιο όριο των 2160 μονάδων προσπαθώντας να δηλώσει ότι έχει δυνάμεις για την υπέρβαση των 2200 μονάδων. Και εδώ δίχως το τζίρο συναλλαγών οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να ανατραπεί και να αποδειχθεί στη συνέχεια κίβδηλη. Σημεία με διαγραμματική σημασία είναι οι 2240 μονάδες για τους "Buyers" και οι 2124 με 2108 μονάδες για τους "Sellers".

Όσον αφορά το Τραπεζικό Δείκτη το επίπεδο των 1080 μονάδων συνεχίζεται να αντιμετωπίζεται με δέος και αδυναμία κατοχύρωσης γεγονός που ενισχύει σταδιακά την αστάθεια στα βραχυχρόνια χαρτοφυλάκια. Σημεία επενδυτικής εγρήγορσης η αντίσταση των 1100 μονάδων και η στήριξη των 1040 μονάδων μέχρι τότε η κίνηση θα παραμένει με τα χαρακτηριστικά της συσσώρευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα