Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης

Υπολείπεται των εκτιμήσεων η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στον μεταποιητικό κλάδο της Γαλλίας για τον μήνα Μάρτιο, λόγω της αναθεώρησης προς τα κάτω των εκτιμήσεων των επιχειρηματιών για την πρόσφατη αλλά και τη μελλοντική παραγωγή τους.

Ειδικότερα, η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων στον τομέα της μεταποίησης μειώθηκε στις 101 μονάδες τον μήνα που διανύουμε, από 103 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, Insee. Ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος ανέρχεται στις 100 μονάδες. Οικονομολόγοι σε έρευνα της Wall Street

Journal ανέμεναν ότι η εμπιστοσύνη θα διατηρηθεί σταθερή τον Μάρτιο.

Η εξασθένηση της εμπιστοσύνης στον γαλλικό μεταποιητικό κλάδο εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης.

Όμως μεταδίδει το Nasdaq, κατά τον μήνα Μάρτιο υποχώρησε επίσης ένας ευρύτερος δείκτης για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη – που συμπεριλαμβάνει τις πωλήσεις χονδρικής, τις κατασκευές, το λιανεμπόριο και τις υπηρεσίες. Λόγω των πιο αδύναμων στοιχείων για τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών ο συνολικός δείκτης υποχώρησε στο 100 από 101 προηγουμένως.

Keywords
Τυχαία Θέματα