Φράγκου: Νέα είσοδος στη Wall Street με τη Navios Maritime Containers

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Μία ακόμη εταιρεία στην αμερικανική χρηματαγορά εισήγαγε η Αγγελική Φράγκου.

Πρόκειται για την Navios Maritime Containers. Η δημόσια εγγραφή της εταιρείας άρχισε την περασμένη Τετάρτη και αφορά την προσφορά 5.263.158 κοινών μετοχών με στόχο τη συγκέντρωση 102 εκατομμυρίων δολαρίων με την τιμή της μετοχής να εκτιμάται στα 18 με 20 δολάρια.

Το ποσό αυτό

η Navios Maritime Containers θα αγοράσει πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ένα με μεταφορική ικανότητα 6.800 εμπορευματοκιβωτίων από την μητρική Navios Maritime Partners, ναυπηγημένο το 2006 και άλλα τέσσερα χωρητικότητας 10.000 TEUs τα ο καθένα, ναυπηγημένα το 2011. Η εταιρεία με έδρα το Mονακό είναι ήδη εισηγμένη στην OTC (Οver The Counter) αγορά της Νορβηγίας με το σύμβολο NMCI.

Ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς είναι οι Clarksons Platou Securities, JP Morgan, BofA Merrill Lynch, Citigroup και S Goldman Advisors.

Πρόκειται για την πέμπτη εταιρεία που καταφέρνει η κα Φράγκου να εισάγει στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το 2017 η ισχυρή κυρία του ελληνικού εφοπλισμού βρέθηκε στη λίστα του Lloyd’s με τους 100 ισχυρότερους ανθρώπους παγκοσμίως στον χώρο της ναυτιλίας αλλά και στη δεκάδα με τις κορυφαίες γυναίκες της ναυτιλίας, καταφέρνοντας να στρέψει πάνω της τα βλέμματα της παγκόσμιας ναυτιλίας. Παράλληλα, ανέπτυξε σημαντική παρουσία στο αμερικανικό χρηματιστήριο μέσω των εταιρειών της. Ξεκίνησε από το Χρηματιστήριο Nasdaq με την είσσοδο της International Shipping Enterprises. Η συνέχεια έγινε με τη ναυτιλιακή εταιρεία Navios, που μετά τη συγχώνευσή της με την International Shipping Enterprises την εισάγει στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στο NΥSE μπαίνουν κια άλλες δύο εταιρείες: η Navios Maritime Partners, με πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων και η Navios Maritime Acquisition, η οποία διαθέτει στόλο με δεξαμενόπλοια.

Η τέταρτη εταιρία του ομίλου της Αγγελικής Φράγκου που μπήκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι η Navios South American Logistics Inc. που δραστηριοποιείται στη διαχείριση φορτηγίδων και λιμένων στην Ουρουγουάη και στην Παραγουάη.

Keywords
Τυχαία Θέματα