Φουγάρα

Μία από τα ίδια! The Same Old Story.

Οι «κατασκηνωτές» στην Ειδομένη η ατελείωτη και χορταστική τροφή των Media. Περίπου σα να «σκηνοθετούν» ριάλιτι σόου. Μεγάλης διάρκειας. Απροσμέτρητου πόνου. Ανεπανάληπτης δυστυχίας. Και πρωτοφανούς μελοδράματος. Ο Νίκος Φώσκολος θα είχε εμπνευστεί τόνους δακρύβρεκτων σεναρίων!

Και τα ερωτήματα πέφτουν βροχή. Και οι αντιφάσεις πνίγουν όπως τον κρεμασμένο από σχοινί. Και οι ρηχές αναγνώσεις σαν Μίκι Μάους βρεφονηπιακού σταθμού!

Εχουμε και λέμε. Εγώ, ας πούμε, είμαι αθεράπευτος και

αδιόρθωτος καπνιστής. Των εξήντα τσιγάρων σε 24ωρη βάση. Ακόμα και στον ύπνο μου φουμάρω. Ωραία;

Ο καρδιολόγος και ο παθολόγος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Θα τα κακαρώσεις μου λένε. Τίποτα εγώ το βιολί μου. Αναλαμβάνω τα ρίσκα μου. Παίρνω πάνω μου τις ευθύνες μου. Ωραία;

Εμ τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί; Να με ακολουθούν σε όλα τα βήματά μου και να αρπάζουν από την τσέπη μου το πακέτο με τα τσιγάρα; Μακακίες!

Το κατάλαβες; Οχι; Ε λοιπόν ποιος ο υπεύθυνος για την κατάσταση των προσφύγων που έχουν βιδωθεί στα λασπόνερα και την τριτοκοσμική «ναρκοθετημένη» περιοχή της Ειδομένης; Ο Τσίπρας; Επίσης μακακίες!

Φυσικά πρώτος και αποκλειστικός υπεύθυνος είναι καθένας εξ αυτών των προσφύγων. Που αρνούμενοι να μετακινηθούν σε κάποιο από τα «στρατόπεδα» πρόχειρης περίθαλψης, βάζουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία των παιδιών τους όσο και του ίδιων και των συντρόφων τους. Αυτοί αναλαμβάνουν τις συνέπειες των πράξεων τους. Αυτοί «καπνίζουν» σαν φουφάρο με κίνδυνο να καταλήξουν στα θυμαράκια από καρκίνο των πνευμόνων. Αυτοί και μόνο αυτοί!

Πάμε τώρα στον Τσίπρα. Αν στην Ειδομένη είχε εγκαταστήσει τέντες και υγιεινομικές υπηρεσίες τότε θα ήταν σα να προσκαλούσε άπαντες τους πρόσφυγες να «στρατοπεδεύσουν» πλησίον των Βορείων συνόρων περιμένοντας ανά πάσα στιγμή το γκρέμισμα των τειχών και την έφοδο προς την κεντρική Ευρώπη. Ετσι δεν είναι;

Και σε μια τέτοια περίπτωση όλα τα media θα ορμούσαν να τον κατασπαράξουν. Περίπου για εσχάτη προδοσία. Οτι όπως παλιότερα η Τασούλα, ο πρωθυπουργός ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε όλους αυτούς τους δυστυχισμένους!

Προφανώς το στοιχειώδες σχέδιο του Μουζάλα είναι αποτρεπτικό προς την Ειδομένη. Τόσο απλό!

Τώρα λοιπόν που η Ειδομένη μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, τώρα όλοι εμείς με κροκοδείλια δάκρυα. Μα τι θέλουμε επιτέλους; Τα πάντα! Και τον σκύλο χορτασμένο και την πίτα ολόκληρη!

Και που σαι. Πριν προλάβεις να εκτοξεύσεις μύδρους και γαμοσταβρίδια εναντίον μου και πριμ με χαρακτηρίσεις ως Συριζαίο ένα έχω να σου πω. Τα ίδια θα έγραφα κι αν στην κυβερνητική εξουσία είχε αναδειχθεί ο Μητσοτάκης, ο Βενιζέλος, ο Κουτσούμπας, η Φώφη και ο Λεβέντης. Γιατί η αλήθεια κοματικό χρώμα δεν έχει. Τα αυτονόητα αγαπητέ μου. Τα στοιχειώδη με την απλή αριθμητική και λογική!

Keywords
Τυχαία Θέματα