Φέρφιλντ (Exin): Κανένα χρηματοδοτικό κενό στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δεν υπάρχει κανένα χρηματοδοτικό κενό στην Exin για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, δήλωσε ο ιδρυτής της ολλανδικής εταιρείας, Ματ Φέρφιλντ, στον απόηχο των δημοσιευμάτων ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Pimco και την Berkshire Hathaway για την χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

«Η συμφωνία για την Εθνική Ασφαλιστική στην Ελλάδα

προχωράει κανονικά και δεν απειλείται. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό. Η Calamos Asset Management παραμένει στενός συνέταιρος της Exin και επενδυτής μειοψηφίας στη συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φέρφιλντ στο περιοδικό «Reinsurance».

Όπως πρόσθεσε, η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στα τέλη του α' τριμήνου, ενώ σημείωσε ότι «είναι φυσιολογικό» να αλλάζει το χρονοδιάγραμμα μιας εξαγοράς.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο ίδιος επεσήμανε ότι τα stress tests των ελληνικών τραπεζών οδήγησαν σε έναν «ορθό» κι «εξονυχιστικό» έλεγχο των μεγάλων deals. Η Εθνική Ασφαλιστική ελέγχεται από την Εθνική τράπεζα και η συναλλαγή θα απελευθερώσει κεφάλαια που θα βοηθήσουν στα επικείμενα stress tests.

«Η Exin και οι εταίροι της δεσμεύονται να συνεργαστούν με την ΤτΕ για να ολοκληρώσουν τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις της διαδικασίας» ανέφερε επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Exin θα καταβάλλει 718 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα