Εξελίξεις στην Κεντροαριστερά: Ο Γιώργος λέει «ναι» στο διάλογο με τη Φώφη

Την στάση του απέναντι στην πρόσκληση που έχει απευθύνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του κόμματός του.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και τον υποδέχτηκε με συνθήματα, ο κ. Παπανδρέου

τόνισε πως πρόκειται να μπει στο διάλογο για τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

"Να διαδραματίσουμε ρόλο για την ενότητα του ευρύτερου χώρου με προοδευτικό πρόσημο" σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως το Κίνημα θα πρέπει να συμβάλει για μια προοδευτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Είπε, δε, πως διαρκής μέριμνα του κόμματος είναι η συμπόρευση δημοκρατικών δυνάμεων στη χώρα. Απέρριψε με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο, τη συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως η συγκέντρωση των "ευρωπαϊκών δυνάμεων", όπως λέγεται, δεν αρκεί. "Πρέπει να μαζευτούν οι προοδευτικές δυνάμεις" υπογράμμισε.

Ο κ. Παπανδρέου θύμισε πως αυτήν την προσπάθεια την ξεκίνησε ο ίδιος πριν από πολλά χρόνια, ακόμα και την εποχή που δεν ήταν πρωθυπουργός, αλλά και μετά, όπως είπε, το 2015. Τότε, σημείωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, βρέθηκαν πολλοί απέναντι σε μια τέτοια προοπτική.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται αυτό το διάστημα σημείωσε πως θα πρέπει να μπει ένα πολιτικό πλαίσιο "και όχι να μοιράσουμε καρέκλες".

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως η βάση μιας τέτοιας συνεργασίας είναι ένα πολιτικό πλαίσιο που θα χτυπά τις αδυναμίες. Τόνισε ακόμη πως η θέση του είναι σαφής: το Κίνημα θα συμμετέχει στο διάλογο, ισότιμα, χωρίς προαπαιτούμενα.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος. Σχετικά σημείωσε πως κάποιοι παρέμειναν συνεπείς, παρά το όποιο κόστος, κάποιοι όμως δεν υπερασπίστηκαν τον αγώνα που δόθηκε και είτε με τη στάση τους είτε με τη θέση τους έδωσαν άλλοθι, είτε συνέβαλαν στην απαξίωση της παράταξης.

Ακόμα, είπε πως χρησιμοποίησαν την παράταξη για τις προσωπικές τους θέσεις. Μιλώντας για την κυβερνητική θητεία του, είπε πως αναγκάστηκε η τότε κυβέρνηση σε πτώση, γιατί στη σύγκρουση που έγινε δεν βρέθηκαν όλοι στο ίδιο μετερίζι για τη μάχη.

"Εμείς θα είμαστε παρόντες στο διακύβευμα" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Ο στόχος του διακυβεύματος, όπως είπε, είναι να μπει ένα τέλος σε ένα σύστημα που δίνει προνόμια στους ισχυρούς και κάνει χατίρια στον πολίτη. "Με την κυβέρνηση της ΝΔ αυτό το σύστημα άλωσε το κράτος και έφερε την Ελλάδα στην καταστροφή" ανέφερε.

Υπογράμμισε, δε, πως η συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς είναι χρέος για τη χώρα και εκτίμησε πως οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν άλλη εξέλιξη.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα