Μετεξεταστέα η Ελλάδα στην κατάταξη με τις καλύτερες χώρες του κόσμου

Ποια είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου για να ζήσει κάποιος; Η Γερμανία, σύμφωνα, τουλάχιστον, με την έκθεση «Best Country η οποία παρουσιάστηκε στο Νταβός της Ελβετίας, όπου σήμερα ξεκίνησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Προκειμένου να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ειδικοί εξέτασαν 60 χώρες, χρησιμοποιώντας ποιοτικά στοιχεία όπως η σταθερότητα, η πολιτιστική επίδραση που μπορούν να έχουν, οι συνθήκες που επικρατούν στο επιχειρείν αλλά και η οικονομική τους επιρροή.

Περισσότεροι από 16.000 επιχειρηματίες

αλλά και ειδικοί κλήθηκαν να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτημάτων και τελικώς κατέληξαν ότι η Γερμανία είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Καναδάς, στην τρίτη η Βρετανία, στην τέταρτη οι ΗΠΑ και την πεντάδα κλείνει η Σουηδία.

Ουραγός η Ελλάδα

Όσο για την Ελλάδα, η χώρα μας βρίσκεται στην 26η θέση, με τη βαθμολογία για θέματα που αφορούν το επιχειρείν να είναι το λιγότερο αρνητική με τη χώρα μας να «βουτά» στην 50η θέση αναφορικά με το πόσο «ανοιχτή» είναι η οικονομία της στο ξεκίνημα νέων επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία της Ελλάδας είναι... μηδέν αναφορικά με την οικονομική σταθερότητα αλλά και την αγορά εργασίας, ενώ σε ό,τι αφορά την πολιτική σταθερότητα η κατάσταση δεν βελτιώνεται στο ελάχιστο, καθώς ο βαθμός που λαμβάνει η χώρα μας είναι.... 0,1!

Στον αντίποδα, η χώρα μας «αρίστευσε» σε τομείς οι οποίοι ουσιαστικά δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις, όπως η φυσική ομορφιά (9,5), το καλό κλίμα (9,6), η πλούσια ιστορία (10) και τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα (9,9).

Keywords
Τυχαία Θέματα