ΕΒΖ: Τρεις οι «μνηστήρες» για τις δυο θυγατρικές στη Σερβία

Τρεις ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για τις δύο θυγατρικές της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία, καθώς η σχετική προθεσμία έληγε χθες, Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, για τις AD Fabrika Secera Sajkaska Zabali και Crvenka Fabrika Secera Ad Crvenka κατατέθηκαν προσφορές από την κοινοπραξία της γαλλικής Cristal

Union και της κροατικής Viro, τον Σέρβο επιχειρηματία Μίοντραγκ Κόστιτς (MK Group), ανταγωνιστή της ΕΒΖ στη Σερβία και την αυστριακή Agrana.

Υπενθυμίζεται πως ως ελάχιστο τίμημα για την απόκτηση των δύο μονάδων της ΕΒΖ έχουν τεθεί τα 25 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο προέδρος της εταρείας της Βορείου Ελλάδος, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός των επόμενων ημερών θα μεταβιβαστούν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ οι υποψηφιότητες, προκειμένου να αξιολογηθούν. Στόχος είναι η διαδικασία αποσφράγισης και εξέτασης των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να αναδειχθούν οι προσωρινοί πλειοδότες και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μαζί τους, καθώς ενδεχομένως θα ζητηθούν και βελτιωμένες προτάσεις.

Ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, που προκηρύχθηκε φέτος στο τέλος Ιανουαρίου, αφορά στην πώληση του συνόλου των 776.564 μετοχών της εταιρείας AD Fabrica Secera Sajkaska Zabali και του συνόλου των 550.729 μετοχών της εταιρείας Crevnka Fabrica Secera AD Crevnka που κατέχει η ΕΒΖ, στις δύο προαναφερόμενες θυγατρικές της (ποσοστά 92,6% και 87,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου των δύο εταιρειών αντίστοιχα).

Με την πώληση των θυγατρικών, εισηγμένων στο χρηματιστήριο του Βελιγραδίου, εκπληρώνεται και το κύριο μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ που κατέθεσε η πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς, η οποία το έχει θέσει ως προαπαιτούμενο για τη ρύθμιση των δανείων της ΕΒΖ ύψους 160 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι τις προσφορές πρέπει να συνοδεύουν και εγγυητικές ύψους περί τα 4 εκατ. ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα