Ευρωζώνη: Σε χαμηλό έξι μηνών ο σύνθετος PMI τον Ιούλιο

Επιβράδυνση σημείωσε η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τα , στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης διολίσθησε σε χαμηλό έξι μηνών στις 55,7 μονάδες τον Ιούλιο από 56,3 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit. Η αρχική εκτίμηση τοποθετούσε τον δείκτη στις 55,8 μονάδες.

Ο PMI υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στις 55,4 μονάδες, σε συμφωνία και με την αρχική εκτίμηση.

Τα στοιχεία έδειξαν επιβράδυνση της δραστηριότητας στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, με τον γαλλικό PMI να διαμορφώνεται σε χαμηλό έξι μηνών στις 55,6 μονάδες και τον γερμανικό PMI σε χαμηλό 10 μηνών στις 54,7 μονάδες.

«Η έρευνα δείχνει ελαφρά επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης τον Ιούλιο, ωστόσο η συνολική εικόνα παραμένει ενθαρρυντική για τις επιχειρηματικές συνθήκες», αναφέρει ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, προσθέτοντας ότι οι τα στοιχεία δείχνουν ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,6%, σε συμφωνία με τις επίσημες προκαταρκτικές εκτιμήσεις για το β' τρίμηνο. Ερευνα του Reuters τον περασμένο μήνα προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 0,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα