Ευρωζώνη: Ενίσχυση του σύνθετου PMI, αλλά τα «σύννεφα» παραμένουν

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αναπτύχθηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν τον προηγούμενο μήνα, αλλά οι επιχειρήσεις εμφανίζουν τις πιο δυσοίωνες προοπτικές τους από τα τέλη του 2016, προσφέροντας λιγότερες ελπίδες για πιο ισχυρή ανάκαμψη.

Όπως σημειώνει το Reuters, τα νέα για υψηλότερη ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τις πιέσεις από τις αυξήσεις τιμών, θα διαβεβαιώσουν από τις αυξήσεις των τιμών, θα διαβεβαιώσουν οι οποίοι τον Ιούνιο είπαν ότι η ΕΚΤ θα τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης της Markit διαμορφώθηκε στις 54,9 μονάδες τον Ιούνιο από τις 54,1 μονάδες το Μάιο, έναντι εκτιμήσεων για 54,8 μονάδες, αλλά ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε στις 63,4 μονάδες από τις 63,7 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2016.

Οι εταιρείες του κλάδου υπηρεσιών επηρεάστηκαν λιγότερο από τον εμπορικό πόλεμο, και ο ΡΜΙ υπηρεσιών διαμορφώθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 55,2 από τις 53,8 μονάδες προηγουμένως.

Ο τομέας μεταποίησης τα στοιχεία για τον οποίο δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, έδειξαν ότι η ανάπτυξη των βιομηχανιών στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε σε χαμηλό 18 μηνών, υποχωρώντας για έκτο συνεχόμενο μήνα, εν μέσω ανησυχιών για τους εμπορικούς φραγμούς που υψώνονται και οι οποίοι απειλούν την οικονομική δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα