Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε την υποψηφιότητα του Σερ Τζούλιαν Κίνγκ ως νέου επιτρόπου Ασφάλειας

του Ιωάννη Αντύπα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την υποψηφιότητα του Σερ Τζούλιαν Κινγκ για τη θέση του Επιτρόπου για την Ασφάλεια της Ένωσης. Την υποψηφιότητα του κατέθεσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την παραίτηση του Λόρδου Τζόναθαν Χιλ σε συνέχεια του βρετανικού δημοψηφίσματος τον Ιούνιο.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό του Σερ Τζούλιαν Κινγκ με 394 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 83 αποχές, στα πλαίσια μυστικής ψηφοφορίας.

Η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ διεξήγαγε ακρόαση με τον υποψήφιο Επίτροπο το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με Συνθήκη της Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται η γνωμοδότηση του Κοινοβουλίου προτού κάποιος νέος Επίτροπος μπορέσει να αναλάβει τα καθήκοντά του. Με την έγκριση των ευρωβουλευτών, ο Τζούλιαν Κίνγκ μπορεί πλέον και επισήμως να διοριστεί Επίτροπος.

Ως Επίτροπος για την Ασφάλεια της Ένωσης ο Σερ Τζούλιαν θα στηρίξει την εφαρμογή της ευρωπαϊκής ατζέντας για την ασφάλεια. Θα εργαστεί υπό τις οδηγίες του πρώτου Αντιπροέδρου της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, συμπληρώνοντας το έργο του Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα