Ευρωαγορές: Στο βαθύ κόκκινο η Ευρώπη – Πτώση 4,1% στον κλάδο των βασικών αγαθών

Σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας ισχυρές απώλειες, έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη σκιά του πληθωρισμού να στέκει βαριά στις ευρωαγορές και να προβληματίζει τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,5%, με τον κλάδο των βασικών αγαθών να βυθίζονται 4,1%, οδηγώντας σε βαθύ κόκκινο τον δείκτη και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα 1,19% στις 6.950 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 1,77% στις 15.113 μονάδες και ο CAC

40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,43% στις 6.262 μονάδες.

Η μετοχή του βρετανικού ομίλου John Laing σημείωσε άνοδο 11% για να βρεθεί σε υψηλό 52 εβδομάδων μετά την ανακοίνωση της KKR ότι συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία έναντι 2 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η ​​σουηδική εταιρεία Sandvik υποχώρησε 5,9%, ενώ ο ελβετικός κατασκευαστής ακουστικών βαρηκοΐας Sonova κέρδισε 1,8% μετά την αναβάθμιση από την JPMorgan και την Goldman Sachs.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, στο 1,6% επιταχύνθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, από 1,3% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Εναν χρόνο πριν ήταν 0,3%. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, διαμορφώθηκε στο 2,0%.

Οι τιμές Ενέργειας συνέβαλαν ξανά περισσότερο στον δείκτη, ενώ ακολούθησαν οι υπηρεσίες, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός, καθώς και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά. Επιπλέον, υπερδιπλασιάστηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο, φτάνοντας στο 1,5% από 0,7% τον Μάρτιο.

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις τιμές Ενέργειας και άλλων ευμετάβλητων προϊόντων, επιταχύνθηκε στο 1,3% σε ετήσια βάση. Η Τράπεζα της Αγγλίας αναφέρει ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία θα υπερβεί τον στόχο του 2% και θα φτάσει το 2,5% στο τέλος του 2021.

Στο μεταξύ, «αυξημένους και άνισους χρηματοοικονομικούς κινδύνους αντιμετωπίζει η ευρωζώνη», προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαίνια σε ένα εμβληματικό έργο: Έτοιμα και τα 14 αεροδρόμια της Fraport (live)

Βίκυ Σάφρα: Παντρεύτηκε στα 17 της τον Νο1 τραπεζίτη στον κόσμο – Σήμερα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στο Forbes

Τηλεργασία τέλος – Ποιος τεχνολογικός κολοσσός επιστρατεύει τους εργαζομένους πίσω στο γραφείο

Keywords
Τυχαία Θέματα