Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη – Τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αναμένουν οι επενδυτές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές -σε παγκόσμιο επίπεδο- να αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακά κέρδη, με τις μετοχές της τεχνολογίας να υποχωρούν 0,9%. Άνοδο 2,2% σημείωσε ο κλάδος των βασικών αγαθών.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κέρδισε 0,24% στις 15.242

μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 προσέθεσε 0,27% στις 7.028 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,08% στις 7.567 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB σκαρφάλωσε κατά 0,31% και ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,36%.

Η γαλλική εταιρεία Orpea, σκαρφάλωσε 8,73% για να δώσει ώθηση στον πανευρωπαϊκό δείκτη. Στον αντίποδα η μετοχή της Ocado υποχώρησε 8,38%, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πριν το κλείσιμο των αγορών.

Η μετοχή τη της ενεργειακής εταιρείας BP σημείωσε άνοδο 0,33%, μετά τις αναφορές για τεράστια αύξηση στα καθαρά κέρδη σε επίπεδο έτους.

Σημειώνεται ότι οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο, και κατά 7,2% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Διαβάστε περισσότερα

ING: Ο οδικός χάρτης της ΕΚΤ προς την ομαλοποίηση των επιτοκίων

Η Viva Wallet ετοιμάζει «τράπεζα μικρομεσαίων»

Μπάιστερμπος (ΕΚΤ): Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν για την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας

Keywords
Τυχαία Θέματα