Ευρωαγορές: Κέρδη για Stoxx 600, πιέσεις στις τεχνολογίες

Με σημαντικά κέρδη, που όμως περιόρισαν οι τεχνολογίες, έκλεισαν ταευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να λαμβάνουν ώθηση και από την εκτόξευση του πετρελαίου.

Οι επενδυτές πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις επίμονες εμπορικές εντάσεις, αλλά και στην αβεβαιότητα γύρω από το Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,47% υψηλότερα, στις 377,08 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε

κατά 0,52% στις 12.032,30 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,55% κι έκλεισε στις 7.313,36 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στο +0,92% και στις 5.332,13 μονάδες.

Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,52% και έκλεισε στις 20.963,00 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε κέρδη 0,24% στις 9.306,80 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx Technοlogies υποχώρησε κατά 0,68% στον απόηχο της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας για τους γίγαντες των social media, η οποία οδήγησε σε πιέσεις τους τεχνολογικούς κολοσσούς (αυτήν την ώρα ο Nasdaq στη Wall Street υποχωρεί).

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές βρέθηκαν υπό πίεση, καθώς η Κίνα ανέφερε χθες ότι την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσει άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) για την επιβολή κυρώσεων στις ΗΠΑ, λόγω μη συμμόρφωσης της Ουάσιγκτον με απόφασή του, όπως προκύπτει από την ατζέντα του Οργανισμού.

Η απόφαση του ΠΟΕ αφορούσε μία διαμάχη σχετικά με αμερικανικούς δασμούς κατά του ντάμπινγκ, την οποία ξεκίνησε η Κίνα το 2013.

Την ίδια ώρα, η αβεβαιότητα παραμένει γύρω από το εάν η ΕΕ και η Βρετανία καταφέρουν να καταλήξουν έγκαιρα σε μια συμφωνία για το Brexit.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το «BBC», 50 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος επεξεργάζονται σχέδια καθαίρεσης της Theresa May από την πρωθυπουργία της Βρετανίας, λόγω των διαφωνιών τους για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα του Brexit.

Όπως μεταδίδει το «BBC», οι βουλευτές αυτοί συζήτησαν ανοιχτά για το μέλλον της May ως πρωθυπουργού ενώ, βάσει των ίδιων πληροφοριών, κατέθεσαν και επιστολή μη εμπιστοσύνης προς τη May.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σημαντική πτώση 0,8% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Ιούλιο του 2018, διευρύνοντας τις απώλειες που είχαν σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα