Ευρωαγορές: Ανοδικά κινούνται οι μετοχές αναμένοντας τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία ανάγνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν 0,4% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το οποίο θα είναι το υψηλότερο σε σχεδόν 40 χρόνια.

Η μέτρηση έρχεται μετά από την ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, η οποία οδήγησε σε εικασίες ότι η Federal

Reserve θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική όσον αφορά στις αυξήσεις επιτοκίων.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,7%. Τα futures της Wall κινούνται ελαφρώς υψηλότερα, ενώ οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν σε θετικό κλίμα.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τελευταίου τριμήνου 2021 αλλά και ολόκληρης της περασμένης χρονιάς, καθαρή ζημία 1,57 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για ολόκληρο το 2021 σημείωσε η Credit Suisse, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες για ζημιά 377,95 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η ελβετική τράπεζα ενημέρωσε ότι έλαβε «μεγάλες νομικές προβλέψεις» ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το 2021.

Η Disney πρόσθεσε 11,8 εκατομμύρια συνδρομητές της Disney+ παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 7 εκατομμύρια, σύμφωνα με το StreetAccount.

Η Disney έχει 129,8 εκατομμύρια συνδρομητές Disney+ παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Disney+ Hotstar της Ινδίας, που αντιπροσωπεύει τα 45,9 εκατομμύρια του συνόλου. Άλμα έκαναν οι μετοχές της κατά περίπου 8% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές ηρέμησαν προσωρινά για τον κλάδο του video streaming μετά την πρόβλεψη του Netflix για επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμα

Blue Iris: «Πράσινο» από το ΥΠΕΝ για την επένδυση των Αράβων στη Μύκονο, εν αναμονή του ΣτΕ για το μπλόκο από τον δήμο

Οι προβλέψεις Peanut για την ακρίβεια, οι συζητήσεις για την ΑΒ Βασιλόπουλος, οι τραπεζίτες του Λονδίνου πάνε κάλπες και η… Goldman Sachs των φτωχών 

Αρκάντι Αμπράμοβιτς: Ο διάδοχος του Ρώσου κροίσου στις business και το ποδόσφαιρο (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα