Εθνική Πανγαία: Προσφορά ομολογιών €400 εκατ. πενταετούς διάρκειας

Την προσφορά ομολογιών (senior notes) ονομαστικού κεφαλαίου €400.000.000 με λήξη το 2023 γνωστοποίησε η διοίκηση της Εθνικής Πανγαία με ανακοίνωσή της για την αποπληρωμή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, υφιστάμενου δανεισμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Εθνική Πανγαία Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας προσφοράς

ομολογιών (senior notes) ονομαστικού κεφαλαίου €400.000.000 με λήξη το 2023.

Οι Ομολογίες θα εκδοθούν από την Pangaea UK Finco plc, μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (public limited company) συσταθείσα σύμφωνα με το δίκαιο της Αγγλίας και της Ουαλίας και 100% θυγατρική της Εταιρείας και υπό την εγγύηση της Εταιρείας χωρίς την παροχή εμπραγμάτων ασφαλειών.

Οι Ομολογίες προσφέρονται και πωλούνται εντός των Ηνωμένων Πολιτειών μόνο σε ειδικούς θεσμικούς αγοραστές (qualified institutional buyers) σύμφωνα με το Rule 144A του U.S. Securities Act 1933, όπως έχει τροποποιηθεί, (ο «Νόμος περί Κινητών Αξιών») και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών σε πρόσωπα που δεν είναι πολίτες Η.Π.Α. ή δεν έχουν την έδρα τους στι ς Η.Π.Α. (non-U.S. persons), σύμφωνα με το Regulation S υπό το Νόμο περί Κινητών Αξιών. Η Εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την έκδοση και πώληση των ομολογιών για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή είχε ήδη προαναφερθεί από τη διοίκηση της εταιρείας για ποσό τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.

Από το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ που επιδιώκεται να αντληθεί, ένα σημαντικό κομμάτι θα διατεθεί για την αναχρηματοδότηση δανεισμού, αλλά και για νέες επενδύσεις.

Το συνολικό ύψος του δανεισμού της εταιρείας αντιστοιχεί σε 290 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση επενδύσεων για αγορές νέων ακινήτων, περί τα 500 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα