Flynas: «Προσγείωση» στην Αθήνα από τη Σ. Αραβία το καλοκαίρι

Της Στεφανίας Σούκη

Το νέο έρχεται από το εξωτερικό και αφορά μία ακόμη άφιξη για το καλοκαίρι του 2018, αυτή τη φορά από τη Σαουδική Αραβία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο λόγος για την Flynas, τον εθνικό low cost αερομεταφορέα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ανακοίνωσε προ ημερών το λανσάρισμα νέων, απευθείας πτήσεων σε καινούριες ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ

των οποίων και η Αθήνα για την φετινή θερινή σεζόν και την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο. Ενα βήμα, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς της εταιρείας, «αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για το τρέχον έτος, με στόχο την επέκταση σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές».

Οι νέες συνδέσεις που πρόκειται να ξεκινήσουν από τον Ιούνιο, συνδέοντας την Αθήνα με την Τζέντα και το Ριάντ, εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα της εταιρείας για απευθείας συνδέσεις, εκτός από την Ελλάδα, σε Αυστρία, Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν. Η εταιρεία φαίνεται ότι εντάσσει, στην παρούσα φάση, την ελληνική αγορά στις πολλά υποσχόμενες για το καλοκαίρι, όπως προκύπτει με βάση τη ζήτηση που παρουσιάζεται από τους ταξιδιώτες της.

Η Flynas είναι μία από τις πέντε νέες αεροπορικές οι οποίες επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας για το καλοκαίρι του 2018- οι άλλες τέσσερις είναι η WIZZ Air, η Primera AIR, η Cyprus Airways και η Georgian Airways, επιβεβαιώνοντας την αύξηση της ζήτησης για μία ακόμη χρονιά στο Ελ. Βενιζέλος. Σημειώνεται ότι στο πρώτο τετράμηνο του 2018 το αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2018, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 5,9 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας σχεδόν διψήφια άνοδο (+9,7%), με την κίνηση εσωτερικού να εξακολουθεί να παρουσιάζει μείωση (-1,6%) λόγω της πτώσης του πρώτου τριμήνου, και την κίνηση εξωτερικού να σημειώνει δυναμική ανάπτυξη (+16%).


Οσον αφορά την Flynas, ιδρύθηκε το 2007 και αυτοσυστήνεται ως ένας από τους πιο «δυνατούς παίκτες», όσον αφορά τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους στη Μέση Ανατολή με έναν στόχο 30 Airbus Α320, διαθέτοντας πάνω από 1.000 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση σε πάνω από 70 προορισμούς στη Σαουδική Αραβία αλλά και διεθνείς προορισμούς. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει μεταφέρει πάνω από 30 εκατομμύρια επιβάτες από τις βάσεις της στο Ριάντ, την Τζέντα, την Νταμάμ και την Αμπχα, ενώ πέρυσι η εταιρεία ανακοίνωσε νέες επενδύσεις για την αγορά νέων αεροσκαφών από την Airbus (60 καινούρια A320neos και αναβάθμιση επιπλέον 20 A320 σε Α320neos) με μία συνολική, ονομαστική αξία 8,6 δισ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα