Εθελοντική αιμοδοσία από την PwC

Η PwC προωθεί την εθελοντική αιμοδοσία τόσο για τους εργαζομένους της και τις οικογένειές τους, όσο και για την κοινωνία. Μέσα στους τελευταίους έξι μήνες έχει πραγματοποιήσει τρεις ενέργειες: Δυο εθελοντικές αιμοδοσίες και υποστήριξη της Ημέρας για τα Παιδιά και την Αιμοδοσία που διοργανώθηκε από το social start-up, Bloode.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν στην PwC, μέσα σε τρεις μήνες έχουν συγκεντρωθεί 59

φιάλες αίματος και 53 δειγματοληψίες μυελού οστών. Η πιο πρόσφατη αιμοδοσία διοργανώθηκε από την Bloode στα γραφεία της PwC με σκοπό την υποστήριξη των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται υπό τη μέριμνα του συλλόγου Φλόγα.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης της PwC Ελλάδος. Ένας από τους βασικούς άξονες του προγράμματος αυτού, είναι η υποστήριξη των καινοτόμων start-ups που έχουν δυναμική και δημιουργήθηκαν από νέους.

Στο πλαίσιο αυτό, η PwC ενισχύει με παροχή pro bono υπηρεσιών το Orange Grove, ένα εκκολαπτήριο (incubator) για start-ups, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ολλανδίας, μέσω του οποίου γνώρισε την Bloode και το έργο της.

Η Bloode δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων και αποτελεί την πρώτη ψηφιακή κοινότητα εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα. Διοργανώνει σημαντικές δράσεις, όπως εθελοντικές αιμοδοσίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η Ναταλία Κρίτσαλη, ιδρυτικό μέλος της Bloode, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη αιμοδοσία στην PwC είναι η πρώτη που διοργανώνει η Bloode για μια εταιρία και αποτελεί βέλτιστη πρακτική με μεγάλη ανταπόκριση».

Οι άνθρωποι της PwC είναι κοντά στη Φλόγα και την υποστηρίζουν με διάφορες εθελοντικές δράσεις. Έτσι ήταν εύκολο να δημιουργηθεί το τρίπτυχο: κοινωνικό start-up, PwC και ΜΚΟ για ένα κοινό σκοπό: την αιμοδοσία για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Η εκπρόσωπος της Φλόγας, κ. Μαρία Βασιλειάδου, τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει επάρκεια αίματος, αλλά εισάγουμε από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτή η εκδήλωση στην PwC είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά μας. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, λόγω της μειωμένης προσφοράς, το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο και η ανάγκη για αιμοδοσία επιτακτική».

Ο διευθύνων σύμβουλος της PwC, κ. Μάριος Ψάλτης, ευχαρίστησε τη Φλόγα, την Bloode και τους εθελοντές αιμοδότες. «Μας δίνετε ελπίδα για το μέλλον. Πιστεύουμε σε σας. Θέλετε να δίνετε λύσεις με το έργο και τη θετική διάθεσή σας. Αυτός είναι και ο σκοπός της PwC, να προσφέρουμε αξία και να βοηθάμε να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα