Lloyds Bank: Καμία σκέψη για ακύρωση προνομιούχων μετοχών

Η βρετανική Lloyds Banking Group ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να ακυρώσει τις προνομιούχες μετοχές μετά τα παράπονα που εξέφρασαν επενδυτές για μια τέτοια πιθανότητα, καθώς η ασφαλιστική Aviva εγκατέλειψε τα σχέδια για την απόσυρση μετοχών υψηλής απόδοσης, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Στην παραπάνω διαβεβαίωση προχώρησε ο CFO,

George Culmer, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Lloyds για το α' τρίμηνο που αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία συζήτηση και απολύτως κανένα σχέδιο για την ακύρωση αυτών των προνομιούχων μετοχών μέσω της μείωσης του κεφαλαίου», δήλωσε ο Culmer σε τηλεοπτικές δηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, η Lloyds ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 1,6 δισ. στερλίνες (2,23 δισ. δολάρια) το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σε διαφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ότι θα φτάσουν το 1,82 δισ.

Τα κέρδη της τράπεζας όμως αυξήθηκαν 23%, σύμφωνα με το Reuters, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, όταν ήταν 1,3 δισ. στερλίνες. Η τράπεζα παρουσίασε τον Φεβρουάριο μία νέα τριετή στρατηγική.

Keywords
Τυχαία Θέματα