Έργο στην Ελβετία αναλαμβάνει η ελληνική THEON Αισθητήρες

Μια ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης σχετικά με την ανάθεση προμήθειας 187 εκατ. ελβετικών φράγκων για ηλεκτροοπτικά συστήματα που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν 8.385 νέα όργανα νυχτερινής όρασης, 1.040 νέα όργανα θερμικής απεικόνισης και 5.700 ήδη υπάρχοντα όργανα night vision για αναβάθμιση, στη γαλλοελβετική εταιρία Vecteoni, κρύβει και μια

έμμεση μα πολύ ευχάριστη είδηση για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, καθώς μέρος του έργου θα πραγματοποιηθεί από την ελληνική εταιρία THEON Αισθητήρες, η οποία έχει συνάψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Vectronix.

Η THEON όχι μόνο συζητάει να αναλάβει την παραγωγή κάποιων από τα προϊόντα νυχτερινής όρασης της ελβετικής εταιρίας, αλλά και συμμετέχει από κοινού στους δύο μεγάλους αντίστοιχους διαγωνισμούς του γαλλικού στρατού. Το βασικό κομμάτι που αναμένεται να αναλάβει η THEON στην Ελβετία είναι η αναβάθμιση ήδη υπαρχόντων οργάνων νυχτερινής όρασης και πρωτίστως στα δίκυαλα της THEON, που βέβαια λόγω της ελβετικής νομοθεσίας περί αντισταθμιστικών για τον κύριο ξένο υποκατασκευαστή θα πρέπει να συρναμολογηθούν στην Ελβετία. Για τον ίδιο λόγο, η αγορά των λυχνιών θα γίνει απευθείας από την Vectronix, αν και βέβαια αυτό δεν επηρεάζει την THEON εφόσον δεν κατασκευάζει λυχνίες.

Το τελικό προϊόν θα είναι αποκλειστικά ελληνικής σχεδίασης και παραγωγής, χωρίς όμως ακόμη να έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό που θα αναλάβει η THEON.

Keywords
Τυχαία Θέματα