Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από τα στοιχεία για πληθωρισμό

Με σχετικά ήπια κέρδη άνοιξε η Wall Street, ανακάμπτοντας ελαφρά από την πτώση των τελευταίων ημερών.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,30% στις 25.993 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,47% στις 2.797 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,45% υψηλότερα, στις 7.566 μονάδες.

Οι επενδυτές αναθάρρησαν από τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αυξήθηκε κατά 0,2% αλλα παραμένει στα υγιή

πλαίσια όπου η Fed δε χρεια΄ζεται να επέμβει με αυστηρή νομισματική πολιτική.

Η μετοχή της UnitedHealth ανακάμπτει από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, σημειώνει άνοδο 1,7%, ενώ η Caterpillar καταγράφει κέρδη 0,8%, καθώς, λόγω της μεγάλης έκθεσής της στο εξωτερικό, η εταιρεία θεωρείται «ευαίσθητη» σε θέματα εμπορίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για μια σύνοδο ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Κινέζο ομόλογό του κατά την οποία αναμένεται να υπογραφεί μια συμφωνία 150 σελίδων.

Προχθες, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είπε ότι η Κίνα πρέπει να κάνει περισσότερα από το να προσφέρει απλά υποσχέσεις για αγορές περισσότερων αμερικανικών αγαθών.

Ωστόσο, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, έκανε χθες λόγο για την επίτευξη «φανταστικής» προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που είχαν οι ΗΠΑ με την Κίνα την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επανέλαβε ότι απαιτείται υπομονή με την αύξηση των επιτοκίων, επισημαίνοντας ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται «σε καλή κατάσταση».

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες παραμένουν στο επίκεντρο, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών ανάμεσα σε Τραμπ και Κιμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα