Επτά οι προσφορές για το Λακιτίρα αλλά το δικαστήριο θα αποφανθεί για το άνοιγμα

Επτά τελικά ήταν οι προσφορές που κατατέθηκαν στη σημερινή διαδικασία για τα ξενοδοχεία της Λακιτίρα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που πραγματοποιεί η Deloitte, με το ρόλο του ειδικού εκκαθαριστή, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί και στην πρώτη διαδικασία, του προηγούμενου Ιανουαρίου, η οποία τελικά δεν προχώρησε λόγω δικαστικών προσφυγών.

Τώρα, στη νέα διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα και

για το αν τελικά θα ανοίξουν οι προσφορές ή όχι, εναπόκειται στην απόφαση της δικαιοσύνης, δεδομένου ότι σήμερα υπεβλήθη αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής. Στο σχετικό αίτημα, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί αύριο στο Εφετείο, ζητείται η μη αποσφράγιση των προσφορών έως την έκδοση της απόφασης των κύριων προσφυγών.

Στο διαγωνισμό, κατά τις πληροφορίες, πέραν των εγχώριων και ξένων ξενοδοχειακών ομίλων έχει υποβάλει πρόταση και η ίδια η Eurobank (η οποία είχε κινήσει τις σχετικές διαδικασίες) προκειμένου να διασφαλίσει, κατά το δυνατόν, ότι το ύψος του τιμήματος δεν θα πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο σημείο.

Σημειώνεται εδώ ότι ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία της εταιρείας (ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων Lakitira Resort & Village, το 5 αστέρων Lakitira Suites, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Helona Resort 5* στην περιοχή Καρδάμαινα της Κώ), τα μεταφορικά μέσα της υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας, η οποία διαθέτει επίσης απαιτήσεις 7,3 εκατ. ευρώ και συμμετοχές σε λοιπές επιχειρήσεις, συνολικής λογιστικής αξίας 1,4 εκατ. ευρώ και μακροπρόθεσμες απαιτήσεις κατά λοιπών επιχειρήσεων ποσού 5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται εδώ ότι η υπό ειδική εκκαθάριση εταιρεία διατηρεί ενεργές εμπορικές συμβάσεις συνεργασίας με tour operators για τη σεζόν Μαϊου- Οκτωβρίου 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα