Επιτυχής η ισπανική έκδοση 15ετούς - Καλά νέα για περιφέρεια και Ελλάδα

Κοντά στα χαμηλά δύο ετών διατηρούνται οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων μετά την επιτυχή πώληση 15ετούς ομολόγου, με την περιφέρεια της ευρωζώνης να παίρνει ώθηση από την πρόοδο που σημειώνεται στις εμπορικές συνομιλίες που συνεχίζονται, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για aassets με μεγαλύτερο ρίσκο.

Οι κοινοπρακτικές εκδόσεις από χώρες της ευρωζώνης ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς φέτος και με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 44 δισ. ευρώ, η πώληση του 15ετούς ισπανικού τίτλου δεν αποτέλεσε εξαίρεση καθώς η χώρα άντλησε

5 δισ. ευρώ, όπως σημειώνει το Reuters..

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς, υποχώρησε σε χαμηλό 28 μηνών και συγκεκριμένα στο 1,126% μετά την πώληση, συμπαρασύροντας χαμηλότερα τις αποδόσεις στα αντίστοιχα ιταλικά και πορτογαλικά.

Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση τοθυ ιταλικού 10ετούς υποχώρησε σε νέο χαμηλό 3,5 εβδομάδων πριν αυξηθεί οριακά στο 2,72% καθώς η αγορά εξακολουθεί αν επηρεάζεται από την απόφαση της Fitch να αφήσει αμετάβλητη την αξιολόγηση ΒΒΒ.

Η απόδοση της ιταλικής 10ετίας έχει υποχωρήσει κατά 13 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα ενώ το σπρεντ άγγιξε χαμηλό τριών εβδομάδων στις 255 μ.β.

Η Ελλάδα, σημειώνει το πρακτορείο, σχεδιάζει την έκδοση 10ετούς τον άλλο μήνα. Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση από τον περασμένο Αύγουστο που βγήκε από τα προγράμματα διάσωσης.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχώρησε σε χαμηλό ενός έτους, χαμηλότερα κατά σχεδόν μια μονάδα βάσης, στο 3,712%.

Το γερμανικό 10ετές παραμένει αμετάβλητο με την απόδοση στο 0,115%.

Το αντίστοιχο γαλλικό συνεχίζει αν λαμβάνει ώθηση από την άνοδο της δημοτικότητας του προέδρου Μακρόν, αλλά και της βελτίωσης των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τους δείκτες PMI.Συγκεκριμένα, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς άγγιξε νωρίτερα τα χαμηλά 27 μηνών στο 0,52%, ενώ την Τρίτη ήταν στο 0,505%.

Keywords
Τυχαία Θέματα