Τέλος στο τριήμερο ανοδικό σερί στις ευρωαγορές

Στο «κόκκινο» κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, βάζοντας φρένο στο τριήμερο ανοδικό σερί καθώς μια προειδοποίηση που εξέδωσε η Beiersdorf επέφερε πλήγμα στις μετοχές του κλάδου καταναλωτικών ειδών ενώ επίπτωση είχε και η μεγάλη πτώση της μετοχής της Air France-KLM μετά την είδηση ότι η ολλανδική κυβέρνηση θα αυξήσει το μερίδιό της στην αεροπορική εταιρεία.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της

Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Βιετνάμ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,42% στις 372,06 μονάδες με σχεδόν όλους τους κλαδικούς δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 -0,54%, o γερμανικός DAX -0,53%, ο γαλλικός CAC 40 -0,24%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται οριακά 0,06% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 0,46%

Τις χειρότερες επιδόσεις καταγράφουν οι μετοχές του τομέα οικιακών αγαθών, λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων. Η μετοχή της Beiersdorf σημείωσε απώλειες 8% νωρίτερα, μετά την υποβάθμιση του οικονομικού της outlook.

H μετοχή της Air France-KLM σημείωσε νωρίτερα πτώση άνω του 13%.

Επίσης, η βρετανική τράπεζα Metro έκανε βουτιά άνω του 13% μετά την αποκάλυψη σχεδίων ότι ετοιμάζει cash call ύψους 350 εκατ. στερλινών για τους μετόχους της.

Αντιθέτως, άνοδο 5% καταγράφει μετοχή της Ocado μετά την ανακοίνωση joint venture με την Marks & Spencer.

Στο μεταξύ, η προσοχή όλων στρέφεται στη συνάντηση Τραμπ – Κιμ, που έχει ως αντικειμενικό στόχο από πλευράς ΗΠΑ την αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας. Πριν τη συνάντηση ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι η Β. Κορέα μπορεί να σημειώσει τρομερά επιτεύγματα όπως το Βιετνάμ αν εγκαταλείψει τα πυρηνικά.

Το ενδιαφέρον στρέφεται παράλληλα και στις όποιες εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ – Κίνας.

Και οι εξελίξεις του Brexit είναι στο επίκεντρο. Η Τερέζα Μέι έδωσε στα μέλη του Κοινοβουλίου τη δυνατότητα να ψηφίσουν υπέρ ενός Brexit χωρίς συμφωνία ή να αναβάλλουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αν η πρότασή της δεν γίνει αποδεκτή. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα