Επιτροπή Ανταγωνισμού: Θετική εισήγηση για το deal ΔΕΠΑ-Shell

της Μαριάννας Τζάννε

Tην θετική της εισήγηση για την εξαγορά του 100% της ΕΠΑ Αττικής από την ΔΕΠΑ, δίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκτιμώντας ότι από την αξιολόγηση του φακέλου που διήρκησε 45 ημέρες, η εξαγορά "δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά".

Όπως αναφέρεται, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει

στις 16 Νοεμβρίου προκειμένου να εξετάσει τη συμβατότητα της εξαγοράς, με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στον τομέα του αερίου, στις οριζόντιες και κάθετες αγορές που η εν λόγω συγκέντρωση αφορά.

Η υπό κρίση συγκέντρωση αφορά ειδικότερα στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου (μετατροπή από κοινό έλεγχο σε αποκλειστικό) από την εταιρία ΔΕΠΑ επί των εταιριών (α) ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, και (β) ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Όπως αναφέρεται, η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων μερών

Keywords
Τυχαία Θέματα