Επιστροφή στις απώλειες για το πετρέλαιο

Μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών, το πετρέλαιο υποχώρησε σήμερα, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να μαζέψουν τα κέρδη τους (πάνω από 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση), λόγω φόβων ότι η ζήτηση για μαύρο χρυσό μπορεί να μειωθεί λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης διεθνώς. Πάντως, υπάρχουν ακόμα προσδοκίες ότι η μείωση της προσφοράς μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς τις τιμές.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως

και η Νο1 εισαγωγέας αργού ανακοίνωσε σήμερα τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με τα οποία, σημείωσαν τη βραδύτερη αύξηση των τελευταίων ετών, υπογραμμίζοντας τα ρίσκα που διατρέχει η χώρα εν μέσω και των εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ υποχώρησε κατά 0,78% στα 60,97 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 0,48% στα 52,33 δολ/βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι το αργό τύπου μπρεντ σημείωσε την Πέμπτη άνοδο 2,2%, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 2,8%.

Για το σύνολο της εβδομάδας ωστόσο, το μπρεντ αναμένεται να υποχωρήσει κατά 0,9%, ενώ οι απώλειες για το αμερικανικό αργό αναμένονται στο 0,3%.

Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της προσφοράς την προηγούμενη εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της στα 10,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα