Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τον Αστέρα Βουλιαγμένης - Εως και τον Οκτώβριο οι κρατήσεις

Της Στεφανίας Σούκη

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση του Αστέρα Βουλιαγμένης, μετά και τη συζήτηση του νέου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Διάταξης Δημοσίου Ακινήτου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση της Αστής Παλλάς προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι έτοιμη για τη μετάβαση στη νέα ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση της περασμένης εβδομάδας ενώπιον του ΣτΕ, πραγματοποιήθηκε χωρίς ουσιαστικές ενστάσεις και πλέον αναμένεται η οριστική απόφαση

για το αν τελικά θα δοθεί το «πράσινο φώς» προκειμένου να μπεί στις «ράγες» μία ακόμη πολυσυζητημένη αποκρατικοποίηση, μετά από αυτή του Ελληνικού. Στην περίπτωση της έγκρισης, εκτιμάται ότι οι τελικές υπογραφές μεταξύ Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και του τουρκοαραβικού σχήματος της Jermyn Street μπορεί να μπούν άμεσα, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης από το ΣτΕ.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης προωθεί τις τυπικές διαδικασίες που περιλαμβάνουν βασικά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με εισφορά σε είδος και συγκεκριμένα με εισφορά των εκτάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα λάβει, σε αντάλλαγμα, τις νέες μετοχές στην Αστήρ Παλάς, ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση στο τουρκοαραβικό σχήμα. Η σύγκληση της γενικής συνέλευσης, όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα (αντίστοιχα είχε γίνει και πρίν από μία διετία, ωστόσο τότε η έκτακτη γ.σ. ματαιώθηκε σε συνέχεια του «μπλόκου» από το ΣτΕ στο προηγούμενο ΕΣΧΑΔΑ) έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουλίου.

Εώς τότε θα έχει αποφασιστεί και το αν τελικά θα διακοπούν οι κρατήσεις στο συγκρότημα της Βουλιαγμένης μετά τον Οκτώβριο του 2016, δεδομένων των εργασιών ανακαίνισης που θα ξεκινήσουν στο συγκρότημα, μετά τη μεταβίβασή του στην Jermyn Street, στο πλαίσιο των επενδυτικών πλάνων της τελευταίας. Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή, στο συγκρότημα, πραγματοποιούνται κρατήσεις κανονικά έως και τον Οκτώβριο, ενώ το διάστημα από το Νοέμβριο και μετά, ούτως ή άλλως, οι πληρότητες παραδοσιακά κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα. Για την φετινή σεζόν πάντως, οι μέχρι στιγμής επιδόσεις του συγκροτήματος κινούνται σε θετικό πρόσημο, με τη διοργάνωση των Ποσειδωνίων να έχει λειτουργήσει ως μία επιπλέον τονωτική ένεση στα έσοδα του πρώτου εξαμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα