Ισχυρή αντίδραση για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σημαντική άνοδο σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση με τον Γενικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 767,77 μονάδες με άνοδο κατά +2,53%. Η Λ. Αθηνών υπεραποδίδει των Ευρωπαϊκών αγορών καθώς αυτές συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα ανοδικά. Στην ουσία με μια ημέρα καθυστέρηση η Ελληνική αγορά ακολουθεί δημιουργώντας παράλληλα ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις 750 μονάδες οι οποίες τις προηγούμενες ημέρες μπόρεσαν και συγκράτησαν την πτωτική πορεία που ξεκίνησε από την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου

και το υψηλό των 827 μονάδων.

Με τον τζίρο να συνεχίζει να είναι χαμηλός, μιας και το 50% του σημερινού τζίρου μέχρι στιγμής αφορά το πακέτο που έγινε στην ΓΕΚ Τέρνα η οποία μεταβίβασε το 1,93% της εισηγμένης στην τιμή των 7,2€ με συνολική αξία τα 14,4 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να δούμε περισσότερες αγοραστικές εντολές για να είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε σε μια ανοδική κίνηση μέσω της σημερινής ισχυρής αντίδρασης και όχι μιας ακόμη τεχνικής αντίδρασης στην πτώση η οποία γίνεται μέσω ορισμένων δεικτοβαρών μετοχών όπως η Coca Cola, o ΟΠΑΠ, η Εθνική Τράπεζα και ο ΟΤΕ.

Με τον βαθμό αβεβαιότητας να έχει αυξηθεί σημαντικά από την αρχή του έτους λόγω της πανδημίας και των μεταλλάξεων του κορονοϊού που εμφανίστηκαν και στην χώρα μας καθώς και λόγω της δυσκολίας στην έγκαιρη τροφοδοσία άρα και του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού ήταν φυσιολογικό όλο αυτό το διάστημα να έχει μειωθεί η διάθεση για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου με τους περισσότερους αναλυτές να αναφέρουν ότι τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο η αγορά θα ακολουθήσει μια μετριοπαθή στάση μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία.

Σε αυτό το κλίμα κινείται και το σημερινό report της BofA Securities όπου και αναφέρει ότι υπάρχει αξία στις Ελληνικές Τράπεζες οι οποίες έχουν κάνει σημαντική πρόοδο από την περίοδο της βαθιάς ύφεσης στην Ελλάδα με την ρευστότητα τους να είναι σε καλή κατάσταση δίνοντας έτσι σύσταση Buy για την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, να τηρεί στάση Neutral για την Alpha Bank ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς να δίνει σύσταση Underperform.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 2,75% στις 1.831,25 μονάδες η Εθνική Τράπεζα με 4,97% ηγείται της ανόδου και ακολουθεί η Alpha Bank με 4,91%, η Aegean με 4,75%, η ΓΕΚ Τέρνα με 4,455 και ο ΟΠΑΠ με 4% ενώ Coca Cola και ΟΤΕ σημειώνουν άνοδο 3,71% και 3,09% αντίστοιχα. Με άνοδο άνω του 2% είναι η Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ και ΕΥΔΑΠ ενώ ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Τιτάνας, Motor Oil, ΟΛΠ, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν άνοδο άνω του 1% με Βιοχάλκο και Σαράντη να κινούνται ήπια ανοδικά. Ο τζίρος στα 33 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:  

Μειωμένα ενοίκια: Έρχονται συμψηφισμοί – αποζημιώσεις για 19.680 ιδιοκτήτες ακίνητων

Ασφαλιστικές εισφορές: Πώς θα γίνει η μείωση – Τι κερδίζουν οι μισθωτοί (vid)

Γεωργιάδης: Ένταξη της εστίασης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα