Atos: Τέλος στις συνομιλίες για εξαγορά της αμερικανικής DXC Technology

Η γαλλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας Atos αποφάσισε να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για την πιθανή εξαγορά της αμερικανικής ανταγωνίστριας εταιρείας DXC Technology, καθώς η προηγούμενη προσφορά εξαγοράς δεν έγινε αποδεκτή.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Atos αποφάσισε

ομόφωνα να μην προχωρήσει σε πιθανή συναλλαγή με την DXC Technology», ανακοόνωσε η γαλλική εταιρείας τη Δευτέρα, επιβεβαιώνοντας παλαιότερο δημοσίευμα του Bloomberg News.

Από την πλευρά του, «το διοικητικό συμβούλιο της DXC αποφάσισε ότι η προσφορά της Atos ήταν ανεπαρκής και στερείτο βεβαιότητας», ανέφερε η εταιρεία σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Τον περασμένο μήνα η Atos επιβεβαίωσε ότι προσέγγισε την αμερικανική εταιρεία με σκοπό την πιθανή εξαγορά της.

Αξίζει τα σημειωθεί ότι εφόσον προσχωρούσε η έγκριση εξαγοράς θα έδινε στιν γαλλικό όμιλο  τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί εταιρείες κολοσσούς στον κλάδο της τεχνολογίας όπως η SAP και η Accenture.

Η μετοχή της Atos σημείωσε άνοδο κατά 3% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού το πρωί της Δευτέρας, με την αξία της εταιρείας να αποτιμάται στα 7,2 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της γαλλικής εταιρείας είχε υποχωρήσει περίπου 14% τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι επενδυτές «δεν είδαν με καλό μάτι» την πιθανή εξαγορά της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας.

Σήμερα, η είδηση της μη εξαγοράς έδωσε ώθηση στις μετοχές του κλάδου τεχνολογίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη μετοχή της Atos να ενισχύεται κατά 5%.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη διατλαντική συγχώνευση που οδηγήθηκε σε ναυάγιο φέτος, έπειτα και από τον τερματισμό των συζητήσεων της καναδικής Couche-Tard με την Carrefour για την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας λιανεμπορίου.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι τενίστες της Βουλής, το ακίνητο του εφοπλιστή, ο καυγάς Φουρλή με Βακάκη και ο διαγωνισμός για τη Ναυτεμπορική

Νέα μέτρα και τσουχτερά πρόστιμα από σήμερα για εστίαση και take away

Ασφαλιστικές εισφορές: Πώς θα γίνει η μείωση – Τι κερδίζουν οι μισθωτοί (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα