Έντονες διακυμάνσεις και αρνητικό κλείσιμο για τις ευρωαγορές

Έσβησαν όλα τα αρχικά τους κέρδη οι ευρωπαϊκές μετοχές, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από αρκετές εναλλαγές προσήμων, ενώ τελικά οι ευρωαγορές έκλεισαν με απώλειες.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής βρέθηκε τόσο η αρνητική πορεία του μαύρου χρυσού, όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα, κυρίως, αμερικανικών εταιρειών.

Απώλειες 0,53% για τον Euro Stoxx 600 στις 340 μονάδες, με τις περισσότερες μετοχές να κλείνουν με πτώση.

Έντονη διακύμανση για τον βρετανικό FTSE 100, ο οποίο έφθασε σε ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό,

μετά τη νέα βουτιά της στερλίνας, για να χάσει, όμως, όλα του τα κέρδη και να κλείσει με πτώση 0,38% στις 7.070 μονάδες.

Στο 0,44% η πτώση για τον DAX 30 στις 10.577 μονάδες, με τη μετοχή της Deutsche Bank να υποχωρεί 1,5%, ενώ κατά 0,57% χαμηλότερα κινήθηκε ο CAC 40 φθάνοντας στο επίπεδο των 4.471 μονάδων.

Αρνητική πορεία και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να υποχωρεί 0,1% στις 8.693 μονάδες και τον FTSE MIB να εμφανίζει απώλειες 0,95% στις 16.474 μονάδες.

Το πετρέλαιο βρέθηκε, εκ νέου, στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής, καθώς μετά το ράλι της Δευτέρας, όπου τα κέρδη του ξεπέρασαν το 3%, κατά τη σημερινή συνεδρίαση κινήθηκε πτωτικά, πιθανώς λόγω και της διάθεσης κάποιων επενδυτών να προχωρήσουν σε κατοχύρωση κερδών.

Αρνητικό το κλίμα και για την υψηλή τεχνολογία, μετά την ανακοίνωση της Samsung ότι σταματά τις πωλήσεις του Galaxy Note 7.

Στον αντίποδα πολύ καλή πορεία ακολούθησαν οι μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πολυτελών ειδών, μετά την ανακοίνωση της LVMH για σημαντική άνοδο πωλήσεων στο γ' τρίμηνο. Η μετοχή του ομίλου ενισχύθηκε 4,5%, ενώ οδήγησε σε θετική πορεία και τους τίτλους των Christian Dior, Swatch και Richemond.

Keywords
Τυχαία Θέματα