Ενισχύονται οι ευρωαγορές εν μέσω διεθνούς ανόδου στα ταμπλό

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, σε ένα κλίμα που είναι γενικότερα θετικό για τις διεθνείς αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 κερδίζει 0,47%  στις 477,09 μονάδες καθώς όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε άνοδο. Οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν άνοδο 1,3 ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχωρούν κατά 0,4%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο0,53% , ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,32%, ο γαλλικός CΑC 40 με κέρδη 0,31%,

ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,56% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,39%.

Τα εταιρικά κέρδη ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες για την κίνηση μεμονωμένων μετοχών. Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα  TeamViewer, Santander, Julius Baer, Glencore, Novartis και Vodafone.

Η βρετανική αλυσίδα online σούπερ μάρκετ Ocado έκανε άλμα 6% μετά τη διπλή αναβάθμιση από την Credit Suisse δίνοντας σύσταση «outperform» και ανεβάζοντας την τιμή στόχο.

Η Julius Baer υποχώρησε πάνω από 4%, μετά την ανακοίνωση των κερδών της.

Τα αμερικανικά futures είναι σε μεικτό έδαφος προσυνεδριακά πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τα ιδιωτικά μισθολόγια. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι προστέθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο, από 807.000 τον Δεκέμβριο.

Τέλος, οι ασιατικές αγορές σημείωσαν άνοδο, αν και πολλά χρηματιστήρια παρέμειναν κλειστά λόγω του νέου σεληνιακού έτους.

Διαβάστε ακόμη:

Στην πρώτη 5άδα των ποιοτικών νηολογίων βρίσκεται η ελληνική σημαία

Το lifting του ΟΑΚΑ, ο νέος διαγωνισμός του Κέντρου Αντισφαίρισης και το ενδιαφέρον ΤΕΜΕΣ – Στασινόπουλου (pics)

Metaverse: Τι είναι, επιτέλους, αυτό για το οποίο μιλάνε όλοι;

Keywords
Τυχαία Θέματα