«Έλλειψη αξονικών τομογράφων και συντονισμού» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ελλείψεις αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία και διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Η Ομοσπονδία περιγράφει την ταλαιπωρία ενός παιδιού στην Ακράτα, το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι και χρειαζόταν άμεσα αξονική τομογραφία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα πρώτα δύο νοσοκομεία -Αιγίου και Καραμανδάνειο- στα οποία

διεκομίσθη το παιδί, ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος, στο τρίτο νοσοκομείο -Αγ. Ανδρέας Πατρών- έγινε αξονική τομογραφία, όμως δεν υπήρχε νευροχειρουργός. Το παιδί, με νέα διακομιδή, βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και διεγνώσθη η κατάστασή του.

«Ταλαιπωρία όχι μόνο από την έλλειψη αξονικών, αλλά και την έλλειψη συντονισμού» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι «50 νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν αξονικό τομογράφο».

Επίσης, η Ομοσπονδία καταγγέλλει μεγάλες καθυστερήσεις στις δευτερογενείς διακομιδές του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κιλκίς. «Ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο του Κιλκίς και δεν είναι σε θέση να πάνε σπίτι τους με ιδιωτικό μέσο, δεν έχουν χρήματα να απευθυνθούν σε ιδιωτικό ασθενοφόρο, περιμένουν έως και τρεις ολόκληρες ημέρες μετά το εξιτήριο στις κλινικές του νοσοκομείου για να έρθει ασθενοφόρο να τους παραλάβει» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα