Ελεγχόμενες απώλειες στις ευρωαγορές - «Βουτιά» για αυτοκινητοβιομηχανίες

Αρνητική πορεία ακολούθησαν, τελικά, οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, μετά και την υποβάθμιση του κλάδου από αρκετούς χρηματοοικονομικούς ομίλους.

Απώλειες 0,11% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 334 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την υποβάθμιση του κλάδου σε «underweight» από «neutral» από την HSBC. Πτώση άνω του 4% για τον τίτλο της Peugeot,

ενώ κατά 3% χαμηλότερα κινήθηκε αυτός της BMW. «Βουτιά» που ξεπέρασε το 6% για τη μετοχή της Fiat Chrysler, την οποία υποβάθμισε η Exane BNP Paribas, ενώ απώλειες άνω του 2% είχε ο τίτλος της Volkswagen, την οποία υποβάθμισε σε «underweight» η Citigroup.

Πτώση 0,63% για τον DAX 30 στις 9.890 μονάδες, με τον γαλλικό CAC 40 να ακολουθεί ανάλογη πορεία και να υποχωρεί 0,34% στις 4.297 μονάδες. Αντίθετα θετική πορεία ακολούθησε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,27% στις 6.167 μονάδες.

«Μεικτή» εικόνα και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,19% στις 8.698 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να κινείται κατά 1,3% χαμηλότερα στις 17.498 μονάδες.

Κέρδη 1,5% για τον τίτλο της Vodafone, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων οικονομικών μεγεθών α' τριμήνου, ενώ κέρδη 1,2% σημείωσε ο τίτλος του γαλλικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου Iliad, εκ νέου λόγω θετικών μεγεθών τριμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα