Ελαφρώς πτωτικά οι ευρωαγορές – Focus σε νέα αποτελέσματα

Με μικρές απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές αποτιμούν νέα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα στρέφουν το βλέμμα σε γεωπολιτικές εξελίξεις και πετρέλαιο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα πτώση 0,25%. μεικτά πρόσημα για τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,07%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με πτώση 0,37%,

στο Παρίσι ο CAC40 χάνει 0,34%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με απώλειες 0,20%, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX35 υποχωρεί 0,08%.

O κλάδος τροφίμων και ποτών σημειώνει τις χειρότερες απώλειες με πτώση 0,7%. Ωστόσο, και τα καταναλωτικά αγαθά των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν πιέσεις μετά από υποβαθμίσεις στον κλάδο. Η Reckitt Benckiser υποχώρησε πάνω από 3% μετά από τη μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της από την J.P. Morgan.

Τις χειρότερες επιδόσεις όμως έχει η μετοχή της Metro με πτώση 7% λόγω υποβάθμισης της αξιολόγησής της.
Στον αντίποδα άνοδο 7% σημειώνει η μετοχή της Rotork μετά τα ισχυρά αποτελέσματα α' τριμήνου.

Η ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε καλύτερα των προσδοκιών έσοδα α' τριμήνου καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 19%. Ωστόσο, η μετοχή σημείωσε πτώση 4%.
Η Philips ανακοίνωσε κέρδη α' τριμήνου με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 3,9 δισ. ευρώ. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 3,7% τα πρώτα λεπτά της διαπραγμάτευσης.

Σε άλλα εταιρικά νέα, ο κινεζικός κολοσσός ΗΝΑ Group ανακοίνωσε μείωση του ποσοστού συμμετοχής του στην Deutsche Bank από 8,8% στο 7,9%, καθώς συνεχίζει να περικόπτει τις συμμετοχές της στο εξωτερικό.

Στην αγορά εμπορευμάτων τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού σημείωσαν πτώση καθώς οι αγορές εξακολουθούν να υποστηρίζονται από τη μεγάλη ζήτηση.

Ένα άλλο θέμα που αναμένεται να απασχολήσει τους επενδυτές είναι τα θέματα γεωπολιτικής. Το Σάββατο, η Βόρεια Κορέα δεσμεύτηκε να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές πυραύλων, ενώ πρόσθεσε ότι θα διαλύσει την τοποθεσία που κάνει πυρηνικές δοκιμές, προκειμένου να επιδιώξει την ειρήνη και την οικονομική ανάπτυξη. Ο πρόεδρος Τραμπ πάντως μέσω Twitter ανέφερε πως είμαστ ακόμα μακριά από την επίλυση της πυρηνικής κρίσης με τη Β. Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα