Αντρέα Νάλες, η «άβολη» σύμμαχος της Μέρκελ, που θέλει να την εκθρονίσει ως το 2021

Οι σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας εξέλεξαν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του κόμματος, αλλά έδωσαν και μάχες για να αμβλύνουν εσωτερικές διαφωνίες τους, που καλύπτουν σχεδόν τα πάντα: από τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις κυβερνητικές δαπάνες.

Η Andrea Nahles, 47 ετών, υπερψηφίστηκε από το 66% των αντιπροσώπων στο κομματικό συνέδριο του Wiesbaden, στα δυτικά της χώρας. Πρόκειται για μια σχετικά χαμηλή επίδοση για έναν ηγέτη που αναλαμβάνει να αναβιώσει ένα κόμμα το οποίο κατέγραψε το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμά του

από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στις περυσινές εκλογές. Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των αντιπροσώπων υποστήριξαν στην ψηφοφορία έναν "αντάρτη" υποψήφιο, ο οποίος δεν είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει.

"Έχουμε ξεκινήσει μια ανανέωση - και έχουμε ακούσει διαφορετικές φωνές για το πώς αυτή θα πρέπει να προχωρήσει", δήλωσε η Nahles την Κυριακή μετά την ψηφοφορία. Η ενότητα του κόμματος πρέπει να οικοδομηθεί και πάνω σε αυτό θα εργαστώ».

Το αποτέλεσμα αφήνει ανοικτό το δύσκολο έργο του SPD να αμφισβητήσει την ηγεμονία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και να κάνει εφικτό το αν η Μέρκελ θα αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή στις εκλογές του 2021. Μετά την βασανιστική απόφαση του SPD να είναι ο μικρότερος εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της Merkel για τρίτη φορά από το 2005, η Nahles έχει δεσμευτεί να είναι ένας άβολος σύμμαχος τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

νέα ηγεσία θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόμματος αντί να βασιζεται σε μια τεράστια επίδειξη εμπιστοσύνης εκ των προτέρων", δήλωσε ο Carsten Nickel, αναλυτής της Teneo Intelligence με έδρα τις Βρυξέλλες. Υπάρχει ένα "βαθύ αίσθημα ανασφάλειας μέσα στο κόμμα", είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα