Ελαφρώς καθοδικά στο άνοιγμα η Ευρώπη εν αναμονή της ΕΚΤ

Με μικρή πτώση άνοιξαν σήμερα οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και στις αποφάσεις που πρόκειται να ανακοινωθούν για τη νομισματική πολιτική και το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άνοιξε με πτώση 0,11%.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 στο +0,47%, ο CAC40 στο Παρίσι με άνοδο 0,14%, ενώ ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,20%

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η ΕΚΤ

αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση του προγράμματος QE και μετά τον Μάρτιο του 2017 και να παρουσιάσει τα σχέδιά της για επέκταση των ομολόγων που συμπεριληφθούν στο QE στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επανεκκινήσει την οικονομία της Ευρωζώνης. Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ θα γίνουν, ως είθισται, στις 14:45 ώρα Ελλάδος, ενώ η ομιλία Ντράγκι θα γίνει στις 15:30μμ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι επίσης σήμερα τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Το Beige Book της Fed, για την οικονομική δραστηριότητα, προέκυψε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μέτρια αύξηση μισθών. Αν οι μισθοί αρχίσουν να ανεβαίνουν, αυτό θα αυξήσει τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες και πιθανότατα τότε η Fed θα αναλάβει δράση.

Στο μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο τον Αύγουστο καθώς οι εξαγωγές σε γουάν αυξήθηκαν κατά 5,9% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά 10,8%.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις μετοχές της Apple, μετά τις ανακοινώσεις της ότι θα λανσάρει το iPhone 7, ασύρματα ακουστικά και ένα νέο ρολόι, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πτωτική πορεία των πωλήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα