Εκτοξεύεται ο δείκτης «φόβου» της Wall Street

Κατά 33% εκτοξεύτηκε ο Cboe Volatility Index (VIX), ο δείκτης μεταβλητότητας ή αλλιώς «φόβου» της Wall Street, ξεπερνώντας τις 14 μονάδες.

Την έκρηξη πυροδότησε η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων λόγω απειλών Τραμπ και η εκ νέου επιστροφή των ανησυχιών στους επενδυτές, οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικε΄ς ρευστοποιήσεις στις μετοχές τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Ευρώπη.

Ο

«δείκτης φόβου», ο οποίος χρησιμοποιείται ως μέτρο της μεταβλητότητας, λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Η Goldman Sachs έχει υποστηρίξει, ωστόσο, ότι η πραγματική μεταβλητότητα στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης είναι υψηλότερη.

Σημειώνεται ότι ο ιστορικός μέσος όρος του VIX κυμαίνεται γύρω από τις 19 μονάδες.

Νωρίτερα σήμερα, 25 Ιουνίου 2018, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, ξεκαθάρισε πως οι επικείμενοι περιορισμοί στις επενδύσεις δεν θα αφορούν συγκεκριμένα την Κίνα αλλά θα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες που προσπαθούν να «κλέψουν» την τεχνολογία των ΗΠΑ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Mnuchin είπε ότι τα δημοσιεύματα των «Bloomberg» και «Wall Street Journal» είναι «fake news».
Σημειώνεται ότι τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του Donald Trump καταρτίζει νέους κανόνες που θα απαγορεύουν σε εταιρείες κινεζικών συμφερόντων να εξαγοράζουν αμερικανικές επιχειρήσεις που κατέχουν «σημαντικές τεχνολογίες».

Όπως ανέφεραν, στο στόχαστρο θα μπουν εταιρείες με συμμετοχή τουλάχιστον 25% επί του μετοχικού κεφαλαίου από Κινέζους ιδιώτες.

«Εκ μέρους του Donald Trump, τα δημοσιεύματα των “Bloomberg” και “WSJ” σχετικά με τους επενδυτικούς περιορισμούς είναι ψευδή, fake news. Η πηγή είτε δεν υπάρχει είτε δεν γνωρίζει καλά το θέμα. Η δήλωση δεν θα είναι συγκεκριμένη για την Κίνα, αλλά για όλες τις χώρες που προσπαθούν να κλέψουν την τεχνολογία μας», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα