Εκτοξεύτηκε ήδη από το πρώτο σαββατοκύριακο προβολών η ταινία «Star Wars: The Last Jedi»

Το "Star Wars: The Last Jedi", η τελευταία ταινία της επικής σειράς περιπέτειας- επιστημονικής φαντασίας που τώρα ανήκει στην Walt Disney Co., ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες που έθεσαν φίλοι και αναλυτές κινηματογράφου με τη συγκέντρωση κατά το εναρκτήριο σαββατοκύριακο, ποσού 220 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Τα αποτελέσματα, βασισμένα σε εκτιμήσεις που κυκλοφόρησαν την Κυριακή από την ComScore Inc., έβαλαν την ταινία μπροστά από την ξεχωριστή ταινία

της σειράς, που κυκλοφόρησε το περασμένο έτος "Rogue One: A Star Wars Story", η οποία κέρδισε 158 εκατομμύρια δολάρια στο εναρκτήριο Σαββατοκύριακο. Η ταινία "The Last Jedi" θα αποτελέσει την κορυφαία εικόνα του 2017. Η νέα ταινία συγκέντρωσε 230 εκατομμύρια δολάρια σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Κίνα, όπου θα αρχίσει να προβάλλεται τον επόμενο μήνα. Η Disney είχε προβλέψει 225 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό.

Η Disney έθεσε ένα ψηλό στόχο για τον εαυτό της. Το πρώτο κεφάλαιο της τελευταίας τριλογίας, "Star Wars: The Force Awakens", έλαβε ένα ρεκόρ 25.5 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο Σαββατοκύριακο το 2015. Οι ανεξάρτητες προβλέψεις για το "The Last Jedi" έφτασαν τα $ 226 εκατομμύρια από το Χρηματιστήριο του Χόλιγουντ και 210 εκατομμύρια δολάρια από το Box Office Pro. Η Disney προέβλεψε ότι η ταινία θα φτάσει περίπου τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

"Αυτό ακριβώς μιλάει για τη δύναμη της εξιστόρησης της Disney - πώς είναι σε θέση να λανσάρουν τις ταινίες τους την κατάλληλη στιγμή", δήλωσε η Geetha Ranganathan, αναλυτής της Bloomberg Intelligence..

Keywords
Τυχαία Θέματα