Στη γαλλική Thales περνά η Gemalto με τίμημα 4,8 δισ. ευρώ

Ο γαλλικός όμιλος αεροναυπηγικής και συστημάτων ασφαλείας Thales ανακοίνωσε την Κυριακή ότι εξαγοράζει την κατασκευάστρια επεξεργαστών μνήμης Gemalto, σε μια κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας παγκόσμιας ηγέτιδας δύναμης στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας.

Η Thales κατέβαλε 51 ευρώ για κάθε μετοχή της Gemalto, με premium 57% στην τιμή κλεισίματος στις 8 Δεκεμβρίου. Η τιμή ήταν υψηλότερη από την προσφορά 46 ευρώ ανά μετοχή που είχε υποβάλει η επίσης γαλλική

Atos, σε μια πρόταση την οποία απέρριψε η Gemalto την περασμένη Τετάρτη.

Από την προσφορά της προκύπτει ότι η αποτίμηση της gemalto ανέρχεται σε 4,8 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο CEO της Gemalto, Philippe Vallee, η προτίμηση της Thales έναντι της Atos ήταν η καλύτερη και πιο ελπιδοφόρα επιλογή για τη Gemalto και το πλέον θετικό αποτέλεσμα για την εταιρεία, τους εργαζομένους, τους πελάτες, τους μετόχους και τους άλλους κατόχους μεριδίων.

Από την πλευρά του ο CEO της Thales , Patrick Caine, ανακοίνωσε πως η συγχώνευση αποτελεί ορόσημο για την εφαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας του σε ό,τι αφορά την ψηφιακή ασφάλεια, στην οποία έχει επενδύσει 1 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία.

Η γαλλική εταρεία που αποτιμάται στα 18 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε πως με τη συγχώνευση θα μπει στην τριάδα των πιο ισχυρών παικτών της συγκεκριμένης αγοράς με 3,5 δισ. ευρώ έσοδα.

Η μετοχή της έκανε άλμα 6,6% μετά τις ανακοινώσεις, ενώ της Gemalto σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 6,1%

Keywords
Τυχαία Θέματα