Εκδήλωση για τα ΜΜΕ την περίοδο της Κατοχής

Εκδήλωση που έχει στόχο να συμβάλει στην συνολική αναλυτική διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσαν τα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της Κατοχής διοργανώνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. το απόγευμα.

Η εκδήλωση «Τα Μέσα αγιάζουν τον σκοπό. Προπαγάνδα και ενημέρωση κατά την περίοδο της Κατοχής» θα επισκοπήσει τα Μέσα Ενημέρωσης για το χρονικό διάστημα 1940-1944 εστιάζοντας στον επίσημο, τον «νόμιμο» Τύπο, στον αντιστασιακό Τύπο, όπως και στη ραδιοφωνία.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδυθούν οι πρακτικές υπό τις οποίες οι μορφές ενημέρωσης λειτουργούσαν, η στοχοθεσία τους, η ανταπόκριση του κοινού, η συμμετοχή τους στις πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις που έζησε η ιδιαίτερα πυκνή περίοδος της Κατοχής.

Ομιλητές:

Τάσος Κωστόπουλος (Δημοσιογράφος, Ιστορικός):
«Δεν παρεσύρθη απ' αυτά που εδημοσίευε»: Αθηναϊκός Τύπος, κατοχική προπαγάνδα και μεταπολεμική αυτονομιμοποίηση»

Μανώλης Χαιρετάκης (Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ):
«Για το κατοχικό ραδιόφωνο»

Ιωάννα Παπαθανασίου (Ιστορικός, Διευθύντρια Ερευνών Ε.Ι.Ε.):
«Ο Αντιστασιακός Τύπος (1941-1944)»

Συντονίζει η δημοσιογράφος Βάλια Καϊμάκη

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/10/2017, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε livestreaming εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα