Ε.Ε.: Εμπάργκο όπλων κατά της Σ. Αραβίας

Η Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της εξωτερικής διπλωματίας της ΕΕ, εισηγήθηκε την επιβολή διεθνών κυρώσεων στην Αραβική χώρα, για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς και τους ναυτικούς αποκλεισμούς στην Υεμένη

Την επιβολή διεθνών κυρώσεων και εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία εισηγήθηκε η επικεφαλής της εξωτερικής διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, καυτηριάζοντας την τακτική της αραβικής χώρας στην κρίση της Υεμένης.

Η κυρία Μογκερίνι άσκησε δριμύτατη κριτική εναντίον

της ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία «συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και τους ναυτικούς αποκλεισμούς στην Υεμένη, παρά τις περί του αντιθέτου αποφάσεις των διεθνών οργανισμών. Όπως τόνισε η «υπουργός Εξωτερικών» της ΕΕ, χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της στάσης που τηρεί η Σαουδική Αραβία στην περιοχή.

Η εισήγηση της Μογκερίνι εγκρίθηκε με ισχυρή πλειοψηφία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το αίτημα «πέρασε» με 449 ψήφους υπέρ, 36 κατά, ενώ 78 ευρωβουλευτές απουσίαζαν.

Η κατάσταση στην Υεμένη είναι τραγική, καθώς περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη δράση του διεθνούς συνασπισμού, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Νοσοκομεία, δημόσιες υποδομές και σχολεία έχουν υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ η Σαουδική Αραβία επιμένει στον πόλεμο κατά των σιιτών επαναστατών Χούτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα