Εμπορικά στοιχεία Κίνας και γεν «έριξαν» τις ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά τα σχετικά αδύναμα στοιχεία για τις εμπορικές συναλλαγές στην Κίνα.

Ήπιες κινήσεις στις κινεζικές αγορές μετά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των εξαγωγών της Κίνας, τον Σεπτέμβριο και την αντίστοιχη πτώση και στις εισαγωγές.

Απώλειες και για το χρηματιστήριο του Τόκιο, εξαιτίας της πτώσης των ενεργειακών μετοχών, που υποχώρησαν κατά 2%, αλλά και της πτώσης 1,1% στον χρηματοοικονομικό δείκτη.

Η μετοχή της Samsung Electronic

έκλεισε ανοδικά 2% ωστόσο το χρηματιστήριο στη Νότιο Κορέα έκλεισε τελικά με πτώση.

Ο Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, καθώς το γεν ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, στα 103,71.

Άνοδος 2,6% για την Suzuki και οριακά κέρδη για την Toyota, μετά την ανακοίνωση ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο συμφωνίας που θα δώσει ώθηση και στις δύο εταιρείες.

«Καθώς ακόμα δεν έχουμε δει τις λεπτομέρειες της συμμαχίας, είναι πολύ νωρίς για να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα και την πιθανή επίπτωση στην κερδοφορία. Νομίζω ότι μεσοπρόθεσμα η συμμαχία είναι θετική και για τις δύο» σχολιάζει ο Masataka Kunugimoto, αναλυτής έρευνας στην Nomura.

Στην αγορά πετρελαίου, η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 0,8% στα 49,79 δολάρια, ενώ η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 0,75% στα 51,81 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα