Εμπλοκή στο «deal» για τον Παναθηναϊκό

Νέα εμπλοκή φαίνεται πώς σημειώνεται στην υπόθεση της πώλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Ταϊλανδό επιχειρηματία Πάιρο Πιενγκμπονγκσάντ.

Και αυτό, καθώς, σύμφωνα με την πλευρά του Ταϊλανδού επιχειρηματία, ο οποίος αναμένεται να βγάλει και σχετική ανακοίνωση, η πρόταση που φέρεται να αποδέχτηκε ο Γιάννης Αλαφούζος αφορά κάτι το εντελώς διαφορετικό, από αυτό που πρότεινε ο κ. Πιενγκμπονγκσάντ.

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας πρότεινε συγκεκριμένα να δώσει 20 εκατ. ευρώ και

να πάρει την «πράσινη» ΠΑΕ «καθαρή» από χρέη. Τα χρέη όμως ανέρχονται στο ποσό των 57 εκατ. ευρώ, συνεπώς η πλευρά Αλαφούζου θα έπρεπε να καλύψει την διαφορά των 37 εκατ. ευρώ, ώστε να παραδώσει «καθαρό» τον σύλλογο.

Έτσι, το fund Pan Asia φαίνεται να κάνει πίσω, εκτιμώντας ότι η αποδοχή της πρότασής του από τον κ. Αλαφούζο έγινε για τα... μάτια του κόσμου και προκειμένου να φανεί εκείνος ότι ενεργεί για το καλό της ομάδας, επιδιώκοντας έτσι να εξευμενίσει τον ήδη ταλαιπωρημένο και οργισμένο κόσμο του Παναθηναϊκού.

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,

Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.

Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.

Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.

Με εκτίμηση, Ιωάννης Αλαφούζος»

Πλέον μέσα στις επόμενες ημέρες ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για να ολοκληρωθει η συμφωνία και να αλλάξει και επίσημα σελίδα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας, η πρόταση της Pan Asia είναι: 13 εκατ. ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, αλλά 7 εκατ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, άλλα τόσα για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και τέλος άλλα 20 εκατ. ευρώ για να... τρέξει η ομάδα από την επόμενη σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα