Δυσανασχέτηση από Rolls Royce για Brexit - Μεταφέρει δραστηριότητες στη Γερμανία

Ψυχρολουσία δέχθηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στο Βερολίνο, καθώς η Άγκελα Μέρκελ κρούει «καμπανάκι» στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το Brexit, οι οποίες δεν προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Rolls Royce προστίθεται πλέον στη λίστα των εταιρειών που εκφράζουν μεγάλη δυσανασχέτηση σε ότι αφορά τις οικονομικές ζημιές που αντιεμτωπίζουν λόγω Brexit.

Ο γίγαντας της αεροναυπηγικής, αναφέρει ότι μεταφέρει την έγκριση σχεδιασμού μεγάλων

αεροσκαφών στη Γερμανία για να διασφαλίσει τη συνέχεια της λειτουργίας της, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συμφωνίας για το «διαζύγιο».

Αν και η κίνηση είναι «προληπτική και αναστρέψιμη» και δεν θα περιλαμβάνει κινητικότητα όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, δείχνει πως οι βρετανικές επιχειρήσεις και οι σύμμαχοι τους χάνουν την υπομονή τους.

Και η Jaguar Land Rover έκανε τις δικές της προειδοποιήσεις την Τετάρτη, την ώρα που η Τερέζα Μέι προσπαθεί να κρατήσει ενωμένο το υπουργικό της συμβούλιο και να σχεδιάσει μία διαπραγματευτική θέση που θα της δώσει πλεονέκτημα, στις στάσιμες συνομιλίες για το Brexit. Στις φωνές για αποσαφήνιση της μελλοντικής σχέσης έχουν συμπεριληφθεί οι Airbus και BMW.

Keywords
Τυχαία Θέματα